Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

Te mit teszel a lakóhelyedért?

 

A Bál-Na Produkció Kft Zöld Bálna Programja, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Magyarországi Ökoiskola Hálózat közös pályázatot hirdet általános és középiskolások számára a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál keretén belül.

234 Intézmény nyerte el az "Ökoiskola 2011" címet

A fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés oktatási intézményekben történő minél hatékonyabb megjelenése érdekében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen létrehozta az „Ökoiskola” címet.

Iskolai természetvédő előadások

Általános és középiskolákban tartunk előadást a globális klímaváltozásról, a megújuló energiaforrásokról, valamint a Greenpeace-ről.

Energiahatékony középületfelújítási képzés a Passzívház Egyetemen

A HVG Kiadó Zrt. építőipari szaklapja, a Bautrend immár harmadik éve szervez képzéseket a korszerű épületenergetikáról.

Szolár ház: napenergiával a napfény városában

A napsütéses órák száma és a beépítettség alapján Magyarország egyik legtöbb hasznosítható alternatív energiával rendelkező városában négy jellegzetes tömbtípust definiáltak a szegedi egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Természettudományi Intézet Technika Tanszékén oktató és kutató mérnökök.

Kisebb fogyasztással több energia

Számos innovatív megoldást hozott felszínre a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja által meghirdetett Széchenyi Duó alkotói pályázat, amelyen legalább egy hallgatóból és egy oktatóból álló csapatok indulhatnak.

Zöld fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetemen, Európa keleti felének legzöldebb felsőoktatási intézményében a nagyberuházásoknál is igyekeznek környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat alkalmazni, ezek némelyik az országban is egyedülállónak számít – mondta Erdélyi Evelyn, az SZTE TIK intézmény igazgatója a Föld Napja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat