Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Földlakók: zenés produkciósorozat a lekisebbek környezettudatosságra neveléséért

Országjárásra indul júniusban az uniós támogatást nyert, Kardos-Horváth Janó underground zenész és a Hahó együttes albumára épülő Földlakók projekt, amely öt nagyvárosban ingyenes koncertekkel és a környék óvodáiban tartott foglalkoztatásokkal kívánja környezettudatosságra nevelni a legifjabb nemzedéket is.

Környezetpolitikai konferencia a parlamentben

"Környezetpolitika a többéves pénzügy keret tükrében" címmel tartanak konferenciát pénteken a parlamentben, a rendezvény célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unió (EU) 2014 és 2020 közötti pénzügyi keretéről szóló társadalmi egyeztetéshez.

A csodálatos növényvilág napja pénteken

Első alkalommal szervezik meg pénteken a csodálatos növényvilág napját (Fascination of Plants Day), amelyhez Magyarországon is több tucat intézmény csatlakozott - tájékoztatta Fehér Attila, a program nemzeti koordinátora az MTI-t.

Újra zöldülünk!

Csere-bere party a XI.Fadrusz u.2.sz. alatt!

"Te mit tudsz tenni a környezetért?"

Környezetvédelmi rajzpályázatot szervez alsó tagozatos általános iskolások részére az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletága.

Ökoturisztikai kiállítás Annafürdőn

Ökoturisztikai kiállítást rendez a hét végén a Gyulaj Zrt. Lengyel-Annafürdőn, ahol a Dél-Dunántúl erdei iskolái is bemutatják turisztikai kínálatukat.

Eco-Dizájn címmel divatbemutató lesz a Treffort Kertben

Két fiatal iparművész-divattervező, Reök Cecília és Varga Tímea újrahasznosított alapanyagokból készült egyedi készítésű, hordható utcai és alkalmi ruhakollekcióit mutatja be szerdán az Eco-Dizájn Team a budapesti Treffort Kertben.

Környezetvédelmi témájú filmek fesztiválja Szlovákiában

Jövő hét hétfőn kezdődik és Szlovákia kilenc városában egyidejűleg zajlik majd az Envirofilm nevet viselő nemzetközi filmszemle. Az elsősorban környezetvédelmi témájú filmeket bemutató fesztivált már a 18. alkalommal rendezik meg.

Európa-napok Balatonalmádiban

Néptáncosok bemutatója, környezetvédelmi konferencia és több szórakoztató, zenés rendezvény is szerepel a balatonalmádi Európa-napok szerdán kezdődő programjában.

Napos Napok kampány május 5-12. között Magyarországon

A napenergia hasznosításának lehetőségeire kívánja felhívni a figyelmet a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata a Napos Napok kampánnyal, amelyet másodszor rendeznek meg Magyarországon.

Rajz- és fotópályázat a környezetkímélő közlekedésért

A környezetkímélő közlekedési módokat népszerűsítő rajz- és fotópályázaton vehetnek részt családok, óvodások, általános- és középiskolás diákok az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

Az ideális jövő az idei Gyermek ARC pályázat témája

Az idei Gyermek ARC pályázat központi témája a környezettudatosság: a kampány reklám arca, Biox, az űrlény arra kéri a gyerekeket, hogy mutassák meg, miként fest a jövő, amelyben szívesen élnének.

Csere-bere piac

LEGYEN RÉSZESE AZ EGYRE NÉPSZERŰBBÉ VÁLÓ ZÖLD MOZGALOMNAK!

Hulladékmágia - kreatív gyermek-pályázatokat hirdet az FKF Zrt.

Idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a gyermekrajz és a tavalyi szépírói pályázat mellett egy új, dizájnpályázattal is kiegészül a felhívás.

Föld napja - Környezetvédelmi családi rendezvény a Kossuth téren

Környezetvédelmi családi rendezvény koncertekkel, biopiaccal és bábelőadással várja az érdeklődőket szombaton a Föld napja alkalmából a budapesti Kossuth téren, vasárnap a Critical Mass bringás felvonulása lesz.

Föld Fesztivál kezdődött az Állatkertben

Föld napjához kapcsolódó Föld Fesztivál keretében egyhetes programsorozattal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert hétfőtől vasárnapig.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat