Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Vadászok és környezetvédők együtt tartják az idei vadásznapot Békésben

A Békés Megyei Vadászszövetség 2012-ben a Körös-Maros Nemzeti Parkkal közösen rendezi a megyei vadásznapot szeptember nyolcadikán Dévaványán - nyilatkozta Csoma Antal a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke az MTI-nek.

Családi ökonapot rendeznek a Millenárison

"Kerüljünk egyensúlyba" mottóval családi ökonapot rendez a National Geographic Magyarország szeptember 15-én a Millenárison.

Erdészeti nyílt napot tart az Egererdő

Az erdei ökoszisztéma, az erdészeti- és vadgazdálkodási tevékenység megismertetése és népszerűsítése érdekében erdészeti nyílt napot rendez szeptember 4-én Egerben, az Érsekkertben az Egererdő Zrt.- mondta, a hevesi megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója.

iRun futóverseny programja

Ahogy korábban már beszámoltunk, az SCH-Ózon Kft., valamint az ötletgazda, a Használtalma.hu szeptember 8-án rendezi meg az iRun amatőr futóversenyt Gyömrőn, a Tófürdő körül. A futással a környezetvédelmet és az egészséges életet népszerűsítik. Íme a részletes program:

A Tisza-tó mentén folytatódik az idei év legnagyobb ökokalandtúrája

A Tiszafüred és Szolnok közötti szakasszal folytatódik péntektől vasárnapig a Tisza völgyébe szervezett ökokalandtúra, amely június 8-án Tiszabecsen kezdődött, és szeptember 9-én Szegeden fejeződik be.

Meg kell és meg tudjuk változtatni világunkat!

Revolúció a tudományban, evolúció a tudatban

Ingyenes állatkerti gyermekbelépő jár a szelektíven gyűjtött italos kartondobozokért cserébe!

Ingyenes állatkerti gyermekbelépővel jutalmaz az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) minden 2-14 év közötti gyereket, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratához szeptember 8 és 9-én.

Denevérek éjszakája a Bükki Nemzeti Parkban

A denevéreket övező előítéleteken szeretne változtatni a Bükki Nemzeti Park a Denevérek éjszakája elnevezésű programmal, amelyet augusztus 25-én rendeznek meg Felsőtárkányban, a nemzeti park látogatóközpontjában.

SZINdizájn: idén kiegészítőket várnak a szervezők

A ruhatervezők számára tavaly kiírt pályázat után idén környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból gyártott kiegészítők készítőit várják a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői.

Mitől lesz felelős a jövő vállalkozása?

Milyen lesz a világ és Magyarország 2020-ban? Milyenek ma, és milyenek lesznek a vállalatok 2020-ban? Erről osztják meg gondolataikat a KÖVET Egyesület XVII., Vállalkozás 2020 címet viselő konferenciájának előadói és szereplői a résztvevőkkel 2012. október 17-én a Hotel Gellértben. A konferencia fővédnökei Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. A konferenciához kapcsolódó esemény a 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Program díjátadó és a Dr. Georg Winter-életműdíj ünnepélyes díjátadó és gálavacsora.

Megkezdődött az V. Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Megkezdődött az Ökopolitikai Nyári Egyetem szerdán a Fejér megyei Bodajkon; az ötödik alkalommal meghirdetett, vasárnap záruló rendezvényen az LMP több országgyűlési képviselője mellett európai parlamenti képviselők is részt vesznek, keresve a választ korunk ökopolitikai kihívásaira.

Energiatanúsítvány és környezetvédelem - Fotópályázat

A Bácsi Mérnökiroda “Energia tanúsítvány és környezetvédelem” címmel fotópályázatot hirdet.

Környezetvédelmi rajzpályázat díjátadója és kiállítás megnyitója

Az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletága környezetvédelmi rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos általános iskolások részére. A jelentkező gyerekek rajzban fogalmazhatták meg, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében. A „Te mit tudsz tenni a környezetedért?” témakörben meghirdetett rajzpályázatra 105 db nagyon szép alkotás érkezett.

Nemzeti parkok hete - Szerről szerre lehet barangolni az Őrségben

A nagy hagyományokkal rendelkező Őrségi Vásár lesz az egyik fő eseménye a Nemzeti Parkok Hetének az Őrségi Nemzeti Parkban; a június 22-24-i őriszentpéteri rendezvényen kirakodóvásár, folyamatosan zajló kulturális- és szórakoztató programok várják a látogatókat.

Ökofesztivált rendeznek Veszprémben

Először rendeznek Ökofesztivált Veszprémben, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és az önkormányzat a rendezvénnyel a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

Környezetvédelmi kisfilmes pályázat indul

Három civil szervezet Green-Go elnevezéssel idén is nemzetközi rövidfilmversenyt hirdet fiataloknak három témakörben a környezetvédelmi világnap alkalmából.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat