Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Éltető Víz Filmszemle

A Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódóan kerül megrendezésre 2013. október 3-tól 6-ig az Éltető Víz Filmszemle Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A nemzetközi találkozón 41 magyar és külföldi dokumentum- és játékfilmet mutatnak be a mozi három termében.

Csatlakozókat várnak az önkéntes szemétszedési akcióhoz

Szeptember 11-éig lehet még jelentkezni az interneten (www.teszedd.hu) a több minisztérium által is támogatott TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz, amelyhez eddig már 50 ezernél is több önkéntes csatlakozott

V.Magyarországi Klímacsúcs

Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V.Magyarországi Klímacsúcs, „Jövőnk a víz” konferenciára!


KEDVEZMÉNYES ÁLLATKERTI GYERMEKBELÉPŐKKEL ÖSZTÖNZI A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉST AZ ITALOS KARTON EGYESÜLÉS

Kedvezményes állatkerti gyermekbelépővel jutalmaz az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) minden 14 év alatti gyermeket, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratához szeptember 14 és 15-én.


Szárazföldi ás vízi-túraútvonalakat adtak át a Nagyberekben

Balatonfenyves-Pálmajorban a Nagyberek különösen védett Fehérvízi-lápját is érintő, mintegy 52,7 kilométer hosszú gyalogos, kerékpáros és nordic walking turista-útvonalakat, turista pihenőházat és kerékpárszállító kisvasút-kocsit avattak szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter részvételével.

Balatoni halászat napja szombaton strandhalászattal

A II. Balatoni Halászat Napján, szombaton szórakoztató programokkal kísérve elevenítik fel a hagyományokat Balatonföldváron, ahol ismét meghúzzák az egykor használt, ezer méteres "öreghálót", a strandolók pedig kisebb kerítőhálót húzhatnak partra, ahogy régen a halászok is tették.

Festetics Imre Állatpark

Őshonos magyar háziállatokat és a hazai erdők vadjait mutatja be testközelből a Bakonyerdő Zrt. által Keszthelyen kialakított és csütörtökön megnyitott Állatpark.

VI. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál

Velencei-tó – Gárdony, 2013. június 7-8-9.Helyszín: Sport Beach – az ország első öko szemléletű strandja

Tanösvény létesült a Soroksári Botanikus Kertben

Huszonegy állomásból álló tanösvényt avattak pénteken az idén 50 éves Soroksári Botanikus Kertben a jubileum alkalmából.

Szulák Andrea fellépésével indul az állatkerti koncertsorozat

Szulák Andrea koncertjével kezdődik június 5-én szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykert hagyományos nyáresti koncertsorozata. Augusztus végéig minden szerdán este lesznek koncertek a városligeti intézményben, összesen tizenkettő.

Föld napja - Kutya-bemutató és játszóház a Füvészkertben

Növényfelismerési verseny, kutyabemutató és játszóház is szórakoztatja az érdeklődőket a Föld napja alkalmából szombaton az ELTE Füvészkertben Budapesten.

TÜKÖRBEN A VILÁG - KIÁLLÍTÁS

2013. április 16. - május 11.

Földevők: performansz a Föld napján

Aktuális társadalmi, környezeti és gazdasági kérdéseket feszeget a Független Színház Földevők című performansza, amelyet a fővárosi Millenáris Parkban tekinthet meg a közönség április 22-én a Föld napja alkalmából.

Föld napja - Múzeumi program Nyíregyházán

Múzeumi programra várják a Föld napján, április 22-én, hétfőn az érdeklődőket Nyíregyházán; a közgyűjteményi intézményben kiállításokon, előadásokon, filmvetítéseken és kézműves foglalkozásokon hívják fel a figyelmet a természeti értékek megóvására.

Nemzetközi állat- és növénybörze Budapesten

Ritka fajokat is láthat a közönség a hüllők, madárpókok, díszhalak, növények és kisemlősök sereglete mellett április 14-én a TerraPlaza elnevezésű nemzetközi állat- és növénybörzén Budapesten.

Kiállítás a Föld napja alkalmából Budapesten

A komposztálásról és a tudatos vásárlásról is többet tudhatnak meg az érdeklődők a Föld napja alkalmából április 16-tól látogatható tárlaton az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban Budapesten.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat