Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Éltető Víz Filmszemle

A Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódóan kerül megrendezésre 2013. október 3-tól 6-ig az Éltető Víz Filmszemle Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A nemzetközi találkozón 41 magyar és külföldi dokumentum- és játékfilmet mutatnak be a mozi három termében.

A rendezők sokféle szemszögből járták körbe a vízzel kapcsolatos mondandójukat, céljuk egy élhető, fenntartható világhoz vezető út megmutatása volt. A szemle Mosonyi Szabolcs Vad Szigetköz – A szárazföldi delta című filmjének díszbemutatójával kezdődik, mely egy különleges, vizes élőhely változásait tárja a nézők elé ritkán látható, szép képekkel.
Vízzel kapcsolatos régi és új játékfilmeket is találhatunk a négynapos programban, köztük olyan különleges klasszikusokat, mint a 65 éve készült Talpalatnyi föld vagy éppen A kétéltű ember című szovjet sci-fi. Érdekes lesz áttekinteni, hogy a játékfilmekben hányféle módon jelenik meg a víz mint a cselekményt, történetet inspiráló elem. Láthatunk majd spirituális, szakrális, utópisztikus és realisztikus megközelítéseket is.

A vetítések mellett izgalmasnak ígérkezik a Víz a filmművészetben program, akárcsak a Csillanások – Tánc a vízcsepp körül többdimenziós organikus performance. Dr. Szlávik Lajos a vízről mint parányi részecskéről tart előadást, Fejér László programja pedig a Hidrológiai Társaság Hydrologia Hungarica Alapítványa által összegyűjtött vízgazdálkodásról, nevezetes árvizekről szóló filmek gyűjteményébe enged bepillantást. Külföldi és magyar filmrendezők részvételével rendezünk egy nemzetközi fórumot a vízzel kapcsolatos dokumentumfilmekről.
További információ: www.budapestwatersummit.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat