Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Vegyszerek a vizekben: vegyi koktél a csapvízben és a palackozott italokban?

Szinte hetente jelenik meg egy-egy új tanulmány arról, hogy vegyszerekkel szennyezettek Európa felszíni vizei, és ezen vegyi anyagok bejuthatnak a csapvízbe is. Más kutatások pedig a palackozott vizek szennyezettségéről számolnak be.

Mi van egy bögre teában? A mérgező igazság

Használunk vagy ártunk magunknak a teázással?


Fegyverropogás közepette telepítettek 573 ürgét

Visszavárják a Kerecsensólymokat a Balaton-felvidékre.


Hova építsek energiatakarékos, önellátó házat a hogyan előtt?

A kérdésre bárki azt válaszolhatná, hogy ez mindegy, hisz bárhol megépíthető ma már egy energiatakarékos ház megfelelő zöldtechnológiával együtt.

Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért

A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a "Zöld energiával a jövőért!" elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési Alap - Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma támogatásával.

Nagy tervek az ökológiai gazdálkodásra

Több mint a duplájára növelnék az ökológiai gazdálkodásba bevont területek nagyságát az unió következő költségvetési időszakában - azaz 2014 és 2020 között - Magyarországon - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára.

A remény hal meg előbb, vagy a hal?

A hatalmasra duzzadt halipar, a túlhalászat és a durva halászati módszerek miatt az óceánok halállománya folyamatosan csökken. Ha a tengeri ökoszisztéma teljesen felborul, akkor nemcsak hús, de oxigénhiánnyal is meg kell küzdenünk.

Tiszta feszültséggel delejez a Transzformer garázs

Feltölti az autót energiával, árnyékol, majd dolga végeztével tovább utazik a csomagtartóban egy svéd autógyár támogatásával kifejlesztett új mobil parkoló pavilon.

Passzívház szerű épületszárnyt kap a Bugát Pál Kórház

Az intézményen belüli betegutak, illetve a működés hatékonyságát is javítja a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban zajló, összesen több mint 1,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés. Erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt a projekt részeként megépülő új kórházi szárny kivitelezői szerződésének aláírásakor.

Olyan, mint egy törpe szélerőmű a víz alatt

Zöld utat kapott Európa legnagyobb hullámerőmű-beruházása. Két brit cég és egy befektetési bank a tengerfenékre helyezett turbinákkal termelne annyi áramot, amely 42 ezer háztartás ellátását biztosítja.

Itt van, ami lenyomja az atomerőműveket!

A képlet egyszerűnek tűnik: nagyobb teljesítmény, kisebb súly, tökéletesített gyártási és installációs folyamatok. Az így elérhetővé váló költségcsökkentés azonban még a szélerőművek gyártásában sem megy egyik napról a másikra. De 2020-ra igen.

Madáretetés télen

Hamarosan beköszöntenek a tartós fagyok, s ettől kezdve az énekesmadarak etetése is szükségessé válik.

Itt a megoldás a kátyú ellen, csak az útépítőlobbinak nem tetszik

Forradalmasíthatja az útépítést a Mol és a Pannon Egyetem által kifejlesztett gumibitumen, amelynek élettartama duplája, karbantartási költsége pedig jóval kevesebb, mint a most használt hagyományos bitumennek. Eközben ökotudatos megoldást is kínál a kiszolgált gumiabroncsok újrahasznosítására.

Csehország első KenderHáza

KenderHázat építeni gyors és egyszerű, és az idő múlásával egyre keményebbek a falak!


Robbantja a benzinpiacot a forradalmi bioüzemanyag

Nemrégiben megkezdte a termelést a világ első új generációs bioetanolgyára Olaszországban. Technológiájának köszönhetően az üzem tevékenysége semmilyen formában nem korlátozza az élelmiszer-termelést.

Több gyógynövényt és kevesebb gyógyszert kellene használnunk

Messzi földről is érkeznek hozzá gyógyszerészek, hogy megtanítson nekik egy olyan mesterséget, amely régen evidens volt.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat