Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Az öngyógyítás nagymértékben elterjedt az állatok körében

Lényegesen elterjedtebbek az öngyógyítás különböző formái az állatok körében, mint korábban gondolták - állítja Mark Hunter, a Michigani Egyetem ökológusa, aki szerint a jelenség tanulmányozásával hasznos következtetésre lehet jutni az emberre nézve is.

Szupervályog és társai - kiút az építőipar apátiájából?!

A világban zajló különböző válságfolyamatok egyik hozadéka, hogy egyre inkább elindul egy fordított irányú folyamat: a lakosság lassan kezd visszaáramlani a vidéki, természetközeli életformába.

Föléli vízkészleteit Magyarország? - figyelmeztet a szakma

Megszüntetné a termálvíz-visszasajtolási kötelezettséget a kormány vízgazdálkodásról szóló törvénymódosítási javaslata, miközben a visszasajtoló kutak építését Európai Uniós forrásból támogatják Magyarországon, és a vonatkozó vízszabályozással is ellentmondásban áll a javaslat. A szakma tiltakozik, közben a területre új szereplők lépnének.

Nullenergiás lakóház

Észak-Amerikában elsőként kapta meg magán lakóház a legmagasabb fokozatú LEED Platinum tanúsítványt. A nullenergiás ház maximálisan kiérdemelte, az építkezésnél ugyanis végig gondosan odafigyeltek a fenntarthatóságra.

Jobb áramtárolással segítik a megújuló energia terjedését

Új, 25 kilowattos Redox-Flow akkumulátort mutattak be a Frauhofer Intézet kutatói. A cél 2 megawatt.

Ez lesz a jövő az építészetben

Intelligens anyagok, intelligens térbeosztás, egy épület energiafelhasználását rendelkezésre bocsátó házi erőművek, olcsó és újszerű építészeti megoldások: az Internationale Bauaustellung (Nemzetközi Építészeti Kiállítás, IBA) Németországban már több mint 100 éve arról híres, hogy nemcsak megmondja, mik lesznek a jövő építészeti trendjei, hanem meg is valósítja azokat. 2013-ban Hamburg mutatja be, hogy az elmúlt években miket találtak ki egy lepusztult városrész megújítására.


Fillérekből közlekedő elektromos robogót fejlesztenek az Őrségben

A magyar, alternatív járművet gyártó Antro-csoport több mint 6 millió eurót vonna be a fejlesztés gyorsítására, illetve a sorozatgyártás beindítására.

Napelemes tetőcserép - Miskolcon gyártják a magyar találmányt

A napelemes tetőcserép már 2007 óta lázban tartja a magyarokat, így nem csoda, hogy bombaként robbant a hír: heteken belül beindul a találmány gyártása, ráadásul mindez itthon. A részletekről, a gyártásról és a jövőbeli terveiről kérdezte Tóth Miklóst, a TMT Napelemes Tetőcserép feltalálóját a veddamagyart.info.hu.

Kazán a konyhaszekrényben

Sok családot érint a probléma, hogy a kis alapterületű lakásban vagy házban nem tudnak elhelyezni megfelelő kazánt, mert túl nagy helyet foglal el. Ez a modern kondenzációs kazánok terjedését is gátolja, de most megjelent a magyar piacon egy holland cég fejlesztése, amely akár egy konyhaszekrényben is elfér.


Zöld együttműködés a Radnóti Iskolával

A Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége által működtetett Zöld Tanácsadó Iroda a „Láss Zölden” projekt révén a megye lakosságának környezettudatos szemléletformálását végezte 2012. április 1. és 2013. március 31. között. A szervezet az Új Széchenyi Terv keretében kapott támogatást a program végrehajtására.

Átalakítja a területalapú támogatás rendszerét az EU

Évek óta tartó egyeztetés után finisébe érkezett a Közös Agrárpolitika (KAP) reformja – írja a Világgazdaság. Az egyik legnagyobb változás a hektáronkénti kifizetések rendszerét érinti. Fontos újdonság, hogy a teljes támogatást csak olyanok kapnák meg, akik eleget tesznek a zöld szempontoknak is.


Leállnak a gázerőművek

Európa legnagyobb szolgáltatói sorra állítják le erőműveiket a veszteséges működés miatt.

Külföldön terjeszkedne a NIAS Bt.

Élelmiszeripari fejlesztés Békéscsabán


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Győrben zölden látták az elmúlt évet


100 százalékban megújuló energiaforrásokat fogunk használni?

Egyre szélesebb körben hódít teret az a felvetés, és magától értetődővé válik a világban az a tendencia, miszerint az energiatermelés 100 százalékban a megújuló energiaforrások felhasználásból származik majd a jövőben.

Elektromos hulladék begyűjtése

Kispest Önkormányzata és a Fe-Group Invest Zrt. közösen meghirdeti a lakosság számára a veszélyes hulladéknak minősülő elektromos és elektronikai hulladékok ingyenes begyűjtését.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat