Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Ilyen új busz csak Magyarországon fut

Forgalomba állt itthon a Modulo, amely a világ első kompozit, vagyis műanyagból készült elektromos busza – hangzott el a köztévé hétfő esti Híradójában. A speciális anyagnak köszönhetően a karosszéria két tonnával könnyebb a hagyományoshoz képest, ami sokkal kisebb terhelést jelent az utaknak is.

Megkapta a forgalomba helyezési engedélyt, de egyelőre még nem szállít utasokat a Modulo, a világ első kompozit elektromos busza, amelyet az Evopro Holding Zrt. gyártott 40 magyar kis- és középvállalkozás együttműködésével.
A Modulo utastere alacsonypadlós, ezért kényelmes utazást biztosít, valamint lényegesen halkabb és a környezetet is óvja. A jármű 65 utast tud szállítani, és tiszta elektromos hajtással csaknem 100 kilométert képes megtenni. A Modulót 400 ezer euró uniós támogatással, magyar mérnökökkel fejlesztette ki a cég. A múlt hónapban elindult az első 25 darabos széria gyártása is.
Technológiai értelemben a világ élvonalához tartozó terméket sikerült Magyarországon előállítani, és bízunk abban, hogy nemcsak a hazai piacon tudják majd értékesíteni a magyar vállalkozások, a fejlesztők, hanem exportképes termékké válik – közölte Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Forrás:hvg.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat