Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Papírból bútor? Lehetséges!

Papírból bútor? Furcsán hangzik, de létezik, ráadásul strapabíróbb, mint gondolnánk! A papír újrahasznosítása már nagyon elterjedt, kapható úgynevezett újrapapírból gyártott WC-papír, rajzlap, füzetek, és már különböző bútorok is.

Ezek a papírbútorok minősített újrahasznosított alapanyagból készülnek, azaz teljes mértekben környezetbarát választás ezekkel berendezni lakásunkat, irodánkat. Az elemeket hajtással és ragasztással hozzák létre, melyeket otthon a leírás és néhány irodai csipesz segítségével könnyen összeillesztheti a környezettudatos vásárló.
Sokan kételkednek terhelhetőségükben, ami nem is csoda, hiszen a papír nem teherbírásáról híres. Ezt a tévhitet megcáfolják az évek óta használatban lévő darabok, továbbá az is bizakodásra ad okot, hogy az egyik ilyen magyar gyártó három év garanciát vállal termékeire.


Országunkban egy ezzel foglalkozó cég termékei kapták meg a bútor minősítést. A LEAF Different filozófiája, hogy “a jövő nemzedéke megkedvelje ezt a környezetbarát alternatív berendezési formát”- mondta Polgárné Májer Ildikó ügyvezető. Termékeik már számos ökoiskolában megtalálhatók, valamint a több Zöld Iroda programot támogató  webáruház is felvette bútoraikat ajánlataik közé. A 100%-ban újrahasznosított darabok amellett, hogy elemeik 25 kilós terheléssel is elbírnak, könnyen variálhatóak, egyszerűen össze- és szétszerelhetőek, valamint nem utolsó dolog, hogy kidobásuk után sem szennyezik a környezetet: teljes mértékben újrahasznosíthatóak.
Ha nem szeretitek az egyszerű kartonpapír színét egy kis kreativitással könnyen feldobhatjátok őket: olaj bázisú festékkel, tapétával, matricával, öntapadó fóliával vagy akár képekkel, poszterekkel is. Hagyd érvényesülni az egyéniséged!

Forrás:mentatrend.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat