Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Művirágkarnevál Debrecenben

A kommunális hulladék újrahasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezettudatos szemléletre kívánták felhívni a figyelmet csütörtökön Debrecenben, a harmadik alkalommal megrendezett művirágkarnevál szervezői - közölte Váradi Ferenc főszervező az MTI-vel a helyszínen.

Emlékeztetett rá, hogy mintegy húsz debreceni civil szervezet és többtucat magánszemély kezdeményezésére 2001-ben rendezték meg az első, majd 2006-ban a második művirágkarnevált a cívis városban.
A rendezvény egyedisége, hogy a résztvevők kizárólag szelektív hulladékból készítik kompozícióikat, amelyet az idén a Simonffy utcai ifjúsági ház udvarán mutattak be - tette hozzá Váradi Ferenc.
Az MTI tudósítója gyógyszeres dobozokból készült szobrot, raklapra rögzített sörösdoboz-alkotást, fűtőszálakból eszkábált tévéantennát, kerékpárral vontatott vagy éppen triciklire szerelt kompozíciókat látott a helyszínen.
A karneváli felvonulást kulturális programok: divatbemutató, koncert, a Kuckó Művésztanya előadása követték.
Váradi Ferenc elmondta: terveik szerint 2015-től évente megrendezik a debreceni művirágkarnevált, de a nevét valószínűleg megváltoztatják, mert meglehetősen sok félreértésre adott okot.

Forrás:mti.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat