Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Látható az arcról, mi hiányzik nekünk

Az arcunkra minden hiánytünet rá van írva, és a szakértők olvasni tudják az arcdiagnosztika-fiziognómia eszközeivel.

A klasszikus arcdiagnosztika tudorai az arcot három részre osztják, és a száj, az orr, a homlok formájából, állásából, az arcbőr elváltozásiból képesek az egyén jellemvonásaira, egészségi állapotára következtetni.
Napjaink arcdiagnosztái leginkább bizonyos betegségeknek, vagy azok előjeleinek leolvasását helyezik előtérbe. Ma az arcdiagnosztikának az a területe a legkeresettebb és váltja ki a legnagyobb érdeklődést, amelyet 130 évvel ezelőtt Wilhelm Heinrich Schüssler német orvos dolgozott ki. Arra az egyszerű tényre alapozta módszerét, hogy különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhat.

Figyelmeztető jelek
A stressz, a kávézás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az üres kalóriákban gazdag táplálkozás savas irányba tolja a szervezet PH értékét. Így a vitaminok nem tudnak megfelelően beépülni, mert a tartósítószerekkel, méreganyagokkal reakcióba lépve megsemmisülnek. Ha a szervezetünk nem tudja pótolni a hiányzó ásványi anyagokat előbb-utóbb súlyosan megbetegszünk. Előbb enyhébb, majd súlyosabb tüneteket tapasztalunk. Emésztőrendszeri zavarok, kimerültség, depresszió mutatja, hogy valami nincs rendben.

Az arcdiagnosztika tanulható, sok mindenre magunk is rájöhetünk. A homlokon rendszeresen megjelenő pattanások például azt jelzik, hogy túl sok zsíros, egészségtelen ételt, esetleg tartósítószert visz be valaki a szervezetébe.
A járomcsonton vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák a tüdő elégtelen működésére, nem megfelelő oxigénellátottságára utalnak. Az esetek többségében a mozgásszegény életmódot folytatóknál jelennek meg.
A felborult hormonháztartás hívhatja életre az ajkak felett, bajuszszerűen megjelenő, kiterjedt májfoltot.
Ha az orr zsírosodik és rendszeresen jelennek meg rajta pattanások, akkor többnyire a szív elégtelen működésére gyanakodhatunk. Ennek hátterében pedig nem genetikai ok, hanem a rossz táplálkozási szokások, a túlzott cukor, zsírbevitel valamint az agyonfinomított ételek nagymértékű fogyasztása áll.
A pattanások általában a szervezet valamely irányú túlzott terheltségét jelzik, mely lehet a helytelen táplálkozás miatt, de okozhatja stressz vagy túlhajszolt életmód is.
Arcunkon felbukkanó rendellenességek figyelmeztető jelek, melyek megmutatják, hogy szervezetünk egyensúlya felborult. Érdemes rá odafigyelni.


Forrás: Vital magazin


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat