Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Napenergiával készülnek a raklapok

Új napelemrendszert telepített a hajdúböszörményi Láfa Plusz Kft., amellyel az exportképes raklapgyártás energiaköltségeit igyekeznek csökkenteni. A 32 millió forintos beruházás 60 százalékát az Európai Unió finanszírozta.

A Tesco kizárólag online árverezi el használt berendezéseit

Online árverésen lehet megszerezni a Tesco működésből kivont, használt, de még jó állapotú berendezéseit. A kétfordulós aukción az üzletekből és a logisztikai bázisokról származó eszközökre lehet licitálni. Találhatók a kínálatban bálázógépek, irodakonténerek, informatikai eszközök is. Nagy tételben hirdetnek eladásra irodai nyomtatókat és multifunkciós eszközöket, a teljes kikiáltási ár 15-20 millió forint. Az első forduló május 30-án, a második június 12-én zárul.

Javultak az esélyek az egészség megőrzésére Tokodon

Tizenhat különféle szűrővizsgálaton mérték fel a Tokodon élők egészségi állapotát és mentális képességeit egy teljes egészében az Európai Unió által finanszírozott programban. A lakosok leginkább a melanomaszűrés és a vérvizsgálat eredményeit várták. A résztvevők emellett megtanulták a megfelelő szívmasszázst és a stroke felismerését is.

Még gyorsabb betegellátás a sztársportolók klinikáján

Új, digitális röntgenkészülékkel gazdagodott a Kastélypark Klinika, ahol a legtöbb magyar olimpikon műtétjét végezték azok közül, akik 2012-ben Londonban indultak. Az eszköz a végtagsebészet munkáját teszi gyorsabbá és hatékonyabbá. Az 50 millió forintos beruházás 40 százalékát az Európai Unió finanszírozta.

Különleges termékkel erősít a Timár-Gumi Kft.

Tovább bővítette eszközparkját a Timár-Gumi Kft., a fejlesztés révén különleges termékkel bővült a társaság portfóliója. A beruházáshoz az Európai Uniótól és a Magyar Államtól 16,96 millió forintos támogatást kapott a vállalat.

Gyorsult a gabona átvétele Szabolcs-Szatmár-Beregben

Gyorsabb lett a mezőgazdasági termények átvétele és rakodása Vásárosnaményban. A térség meghatározó vállalkozása, a Csekő-Ker Kft. több mint 20 millió forintos beruházásával hatékonyabbá vált az árumozgatás. A projekt költségeinek felét az Európai Unió vállalta.

Kis község is kaphat komoly támogatást egészségmegőrzésre

Káros szenvedélyek elleni küzdelem, a mozgás népszerűsítése, egészséges táplálkozás és a lelki egészség megőrzése volt a fő célkitűzése annak a nyolc hónapon át tartó programnak, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben szerveztek. A község 10 millió forintot kapott az Európai Uniótól az Egészség-Völgy rendezvényeire. Bebizonyosodott, kisebb közösségeknek is érdemes ilyen célokra pályázni.

Vezető szerepre tör a csokifigurák piacán egy gyöngyösi cég

Vezető beszállító lehet több nagy áruházláncnál a gyöngyösi Tarcha World Kft., miután a cég két ütemben bővítette gyártósorait. A beruházás révén ezentúl nagyobb mennyiségű és jobb minőségű csokifigurák kerülhetnek az üzletekbe. A cég 86,3 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

Messze az uniós gyakorlat előtt jár egy hazai élelmiszerbiztonsági megoldás

Jóval megelőz minden érvényben lévő élelmiszerbiztonsági előírást, beleértve a most formálódó uniós terveket is egy hazai modell, amellyel bárki nyomon követheti egy élelmiszer teljes életútját. A fejlesztést egy innovatív projekt keretében dolgozták ki és egy szűk területen már alkalmazzák is. Az újdonság szakít az eddigi gyakorlattal és szemlélettel, mivel nem utólagos ellenőrzésekre épül.

ÓVODAFEJLESZTÉS ÉS GYERMEKNEVELÉS UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

A gyermeki értékeket, személyiséget erősítő óvodafejlesztési program zárult több kistelepülésen. A Csolnok és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás több mint 66 millió forintos támogatást nyert az Európai Uniótól, ebből programokat szerveztek a gyerekeknek és új eszközöket vásároltak.

Saját eszközparkkal gyorsabban építenek Vas megyében

Befejezte beruházását és átszervezte működését a szombathelyi építőipari vállalkozás, a Vasi Árcsi Kft. Az építési munkák így felgyorsulnak és hatékonyabbá válnak a régióban. A vállalat 330 millió forintos fejlesztését az Európai Unió 50 százalékos támogatásával hajtotta végre. A társaság dinamikusan fejlődik, tavaly növelte árbevételét.

Fellendülésre várva fejlesztenek az építőiparban

Fellendülést vár az építőiparban, ezért bővíti eszközparkját és átszervezi működését a szombathelyi Vasi Árcsi Kft. A vállalat 330 millió forintos fejlesztéséhez az Európai Unió magas, 50 százalékos támogatást ítélt oda. A társaság dinamikusan fejlődik, tavaly megduplázta árbevételét.

Kvantex: Negyedével nő az exporttermékek gyártása

Kapacitásának 25 százalékos növekedését várja a főként exporttermékek alapanyagait gyártó Kvantex vállalat az Európai Unió által támogatott beruházásától. A Pest megyei cég fejlesztése munkahelyeket is teremt az új gyártóüzembe telepített gyorsabb és precízebb eszközök révén. Mindehhez a társaság 54 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyert el.

Válság után tisztult a targoncapiac

A gazdasági válságból megerősödve került ki a Nagoya Kft., amely EU-s támogatással fejlesztette telephelyét, és 17 új munkahelyet teremtett. A targoncák javításával foglalkozó társaság a folyamatos innovációk révén tudott a piacon maradni.

EU-s támogatás a húsvéti nyuszinak és a csoki mikulásnak

Jelentős fejlesztést hajtott végre üzemében az egyedi csokoládéfigurákat gyártó Tarcha World Kft. A vállalatnak a beruházáshoz szükséges összeg 61 százalékát, 25 millió forintot az Új Széchenyi Terv „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című pályázaton nyerte el. A pályázat összköltsége közel 41 millió forint volt.

Innovatív fejlesztés a Páldeák Kft.-nél

A Páldeák Kft. több mint 20 millió Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül. A közel 38 millió forintos összköltségvetésű beruházásból 2 darab hűtőkonténer került beszerzésre.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat