Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Tablet jár a pénztárosoknak a Dream Store-ban

Gyereknapon, Johnny Depp hasonmással nyílik a mesevilág


Megkezdi a Tesco a bezárt üzletek berendezéseinek értékesítését

Elkezdi a Tesco a februárban bezárt 13 üzlet berendezéseinek értékesítését. Az eladás online aukción történik, ez a módszer már bevált, az utóbbi években is így értékesítették a kötelező csere miatt feleslegessé vált berendezéseket, logisztikai eszközöket. A Tesco egyes áruházaiban optikai szalonok is működtek, ezek teljes berendezésére is lehet licitálni. Emellett a targoncát használó vállalkozók is jó vásárt remélhetnek.

Infravörös sugárral irthatjuk a gyomot

Tilos lesz közterületeken vegyi anyagokat használni a gyomirtásra 2016-tól egy uniós előírás szerint. Az eddigi gyakorlat kiváltására több lehetőség kínálkozik, az egyik leghatékonyabb infravörös hullámokkal pusztítja el a nemkívánatos növényeket. A megoldás kíméli a környezetet, magáncélra és ipari felhasználásra egyaránt fejlesztettek berendezéseket. A Prímagáz és a technológiát idehaza meghonosító EnviRoad-eu Kft. együttműködést kötött a hajtógáz szállítására és a berendezések értékesítésére.

MANÓFALVA CSALÁDI NAPKÖZI

Teljes kihasználtsággal működik a Manófalva családi napközi.


Dinamikusan nőtt az ipari online árverések piaca

Határozottan nőtt egyetlen év alatt az ipari online árverések piaca. A tavalyi évben a teljes értékesített volumen 100 millió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott – közölte a szegmens egyedüli magyarországi képviselője, az Intergavel Aukciószervező Kft. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként.


Targoncát is lehet venni online árverésen

Targoncát, raklapemelőt és állványokat is elárverez egy élelmiszer-diszkont áruházlánc. A cég kötelezően lecseréli a 10 évet futott eszközeit, amelyeket online aukción értékesít. A tételek nagy száma miatt a tárgyak több fordulóban kerülnek kalapács alá, az árverés lebonyolításával az Intergavel Aukciósházat bízták meg. A licit első köre március 17-én 10 órakor zárul, előtte van rá lehetőség, hogy az érdeklődők személyesen is megtekintsék a kiválasztott cikkeket.

Új csarnokkal bővítik a termelési kapacitást Lőrinciben

Új üzemcsarnok építésével fokozza gyártási kapacitását és teljesítményét a Tervező és Kereskedelmi Mérnöki Iroda Kft. (TÉK MI Kft.). Az egyedi gépgyártással foglalkozó vállalkozás jelenlegi csarnokának méretei korlátozzák a fejlődési lehetőségeket, így pályázatot nyújtottak be új csarnok építésére.

Rekordévet zárt a legnagyobb retail szolgáltató

Mintegy 4,8 milliárd forintos rekordbevétellel zárta tavalyi üzleti évét a Laurel cégcsoport. Az ország piacvezető kassza- és retail szolgáltatója a pénztárgépek online átállításával a szokásos terhelésének többszörösén üzemelt, de idén visszatér a „normál üzemhez” és a továbbiakban elsősorban a szektorhoz kapcsolódó innovációkra koncentrál.

Biztonságosabb és energiatakarékosabb lett az ajkai távhőrendszer

Fél évvel a tervezett zárás előtt befejeződött az ajkai távhőszolgáltatás korszerűsítése. A beruházás csökkenti a fűtési rendszer hőveszteségét és a felhasznált elektromos energiamennyiséget. A beruházás eredményeként a felhasználók kevesebb üzemzavarra is számíthatnak. A beruházás teljes költsége 127 millió 700 ezer forint volt, amelynek 50 százalékát, 63 millió 850 ezer forintot a Primer Ajkai Távhőszolgáltatási Kft. az Európai Unió Kohéziós Alapjából, és a Magyar Állam támogatásával nyert el.

Jön a laposkassza

Zöld utat kapott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól az első, tableten működő online pénztárgép.


Felhőbe költözik a ProgAdat ügyviteli rendszere

Felhőkörnyezetben is működik ezentúl a hazai kereskedelem egyik elterjedt ügyviteli megoldása, a ProgAdat ProFinance rendszere. Ezzel a vállalkozások egyszerűbben, és alacsonyabb rendszeres költségekkel juthatnak hozzá a kereskedelmi-ügyviteli feladatokat hatékonyan kezelő alkalmazáshoz.

Nosztalgiakiflit is sütnek az új Lipóti pékségekben

Bővíti hálózatát a Lipóti pékség. Az elmúlt évben 21 üzletet nyitottak, és további nyolc megnyitása várható a közeljövőben.

CSAK EGY SZIKRA KELLETT A FEJLŐDÉSHEZ

Új, CNC vezérlésű huzalszikraforgácsoló berendezéssel bővítette gépparkját a törökbálinti Manex kft.

Egyéni vállalkozó is nyerhet több mint 40 milliós EU-s támogatást

Tévhit, hogy csak olyanoknak érdemes nagyobb összegű EU-s támogatásra pályázni, akik legalább kft.-t üzemeltetnek.

A munkakörnyezet fejlesztésével megtarthatók a jó szakemberek

A jól képzett szakemberek megtartása is fontos szempont volt, amikor új üzemcsarnok építésével fokozta kapacitását és teljesítményét a mélyépítéssel és ipari szerelési munkákkal foglalkozó, hevesi Nexus Kft.

Gyorsítják Miskolcon a csarnoképítéseket

Miskolci csarnoképítéseknél használják fel először azt a csúcskategóriás földmunkagépet, amelynek beszerzését az Európai Unió támogatta. A kivitelező Constructor Sipos Kft. a friss megbízások révén új munkahelyeket is teremt.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat