Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

Érettségit adó lovas szakiskola Bábolna és Kisbér együttműködésével

Az ország első, érettségit is adó lovas szakközépiskolája jött létre a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium és a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola együttműködésével. Az új képzésre már felvették az első jelentkezőket - tájékoztatta a bábolnai intézmény igazgatója az MTI-t.

Jó ütemben halad a pécsi természettudományi kutatóközpont építése

A kivitelezők, valamint a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetése szerint jó ütemben halad és a jövő áprilisi határidőig befejeződik a felsőoktatási intézmény természettudományi kutatóközpontjának építése.

Kilencszáz gyűjtődoboz elhasznált fényforrások számára a győri középiskoláknak

Kilencszáz  gyűjtődobozt juttat el győri középiskoláknak az évente 30 ezer tonna elektromos és elektronikai hulladék gyűjtését és feldolgozását  koordináló Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. Az oktatási intézmények térítésmentesen kapják meg az elhasznált fényforrások  gyűjtésére alkalmas dobozokat, amelyeknek tartalmát a Szinflex-Plus Kft. dolgozza fel - hangzott el a győri sajtótájékoztatón.

Spanyolországban is versenyt nyertek a Kecskeméti Főiskola diákjai

Bioetanol meghajtású autójukkal fölényesen megnyerték kategóriájukban az alternatív hajtású járművek versenyét a kecskeméti Főiskola diákjai a spanyolországi Cartagenában.

Zöld energia a gyergyószentmiklósi iskolákban

Napkollektorok melegítik a vizet mostantól a székelyföldi Gyergyószentmiklós több iskolájában.

Energia Szabadegyetem indul Szegeden

Az energetikával kapcsolatos társadalmi és tudományos kérdéseibe avatják be az érdeklődőket neves szakemberek a Szegedi Tudományegyetem természettudományi és informatikai kara által szervezett, Energia Szabadegyetem címet viselő előadássorozaton, amely pénteken kezdődik a Tisza-parti városban.

Közös árambeszerzésen 29 százalékot takarítanak meg egyetemek

Négy felsőfokú oktatási intézmény közös árambeszerzésén 185 millió forintot, 29 százalékot takarít meg - közölte a beszerzést szervező Sourcing Hungary Kft. az MTI-vel.

Élj kislábon! - ökoprogram indul az ELTE-n

Takarékosság a papírral, a vízzel és az árammal, megfelelő hulladékkezelés, kerékpár használata az autó helyett - többek között ezek a hívószavai az Élj kislábon mottóval az ELTE-n induló ökoprogramnak.

Megújuló energiaforrások oktatását és kutatását támogatják az Óbudai Egyetemen

Több mint 280 millió forinttal támogatják az Óbudai Egyetemen a megújuló energiaforrások oktatását és kutatását; az intézmény az összeget pályázaton nyerte.

Ökoiskolává alakítják át az oktatási intézményt Harsányban

Teljesen átalakul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban található Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, a diákok szeptemberben már egy úgynevezett ökoiskolában tanulhatnak, ahol előtérbe helyezik a természet és a hagyomány értékeinek megismerését.

Korszerűsítések a nyári szünetben a Budapesti Corvinus Egyetemen

További korszerűsítési munkálatokat végeznek el a nyári oktatási szünetben a Budapesti Corvinus Egyetem épületeiben, valamint megújulnak a gyakorlati oktatóhelyek; a fejlesztések révén évi 50 millió forinttal csökkenhetnek a működési költségek.

Felújítják a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületét és fűtési rendszerét

Vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megújul a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere. A fejlesztés a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán elnyert közel 100 millió forintos támogatással valósul meg és előreláthatólag a 2011-es tanév elejére készül el - közölte az MTI-vel Bokor Imre projektfelelős.

 

Energetikai korszerűsítés a Budapesti Gazdasági Főiskolán

Szeptemberre készülhet el a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) több épületének energetikai modernizációja, amely 443 millió forintos uniós támogatással valósul meg - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Beton helyett "zöld" iskolai udvarok

Ötmillió forint támogatásból tíz iskolában valósulhat meg az iskolai udvarok "zöldítése" a Cetelem "zöldsuli" programjában.

Napelemek kerülnek a Szegedi Tudományegyetem épületeire

Több mint 2.700 napelem kerül a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) épületeire, az uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően az intézmény éves 10 GWh villamosenergia-igényének 7 százalékát állítják majd elő megújuló forrásból.

Földrajzérettségi: egy HVG cikk is szerepel a feladatsorban

Valutaárfolyamokkal, a gazdasági szektorok szerepével, a Föld és a légkör szerkezetével foglalkozó feladat is van az idei középszintű földrajzérettségin.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat