Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

A “zöld informatika” segítségével csökken az ökológia lábnyom

Teret nyer a „Green IT”, azaz a „Zöld Informatika” a BGF gazdaságinformatikus és web-programozói képzésein, ahol elsőként vezetik majd be a Főiskola saját fejlesztésű, platform független digitális tananyagát. A multimédiás tanulófelületek kialakításával nem csak a tan- és segédanyagokat érhetik el a hallgatók saját informatikai, mobilkommunikációs eszközeiken keresztül, de a számonkérés is elektronikusan zajlik majd. A fejlesztés eredményeként jelentősen csökken a képzés papírfelhasználása, a hallgatók pedig parkokban, kávézókban, vagy akár vízparton is készülhetnek óráikra jegyzetcipelés nélkül.

Az energiarendszerek korszerűsítési lehetőségét kutatja a Pannon Egyetem

Az energiaellátó és -hasznosító rendszerek korszerűsítésének lehetőségét kutatja a Pannon Egyetem az Új Széchenyi Terv mintegy 800 millió forint támogatásával az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában.


Több száz milliót kapott a veszprémi egyetem a megújuló energiatermelés kutatására

A környezettudatos energiafelhasználással, a megújuló energia termelésével, hasznosításával kapcsolatos projektre nyert több mint hétszázötvenmillió forintot a veszprémi Pannon Egyetem - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Továbbra is az SZTE Magyarország

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Magyarország "legzöldebb" egyeteme, a szegedi intézmény az Indonéz Egyetem 2012-es felmérése alapján, a környezettudatosság szempontjából összeállított nemzetközi rangsorban az 52. helyet kapta - jelentette be az SZTE tanulmányi és információs központjának intézményigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, a csongrádi megyeszékhelyen.


Több mint 30 tonna italos kartont gyűjtöttek a gyerekek

Már több mint 30 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodások és iskolások az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött országos gyűjtőprogramjában.

Zöld Kampusz létesül uniós támogatással Zalaegerszegen

Közel 143 millió forint európai uniós támogatással Zöld Kampusz mintaprojekt létesül Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán - közölte az intézmény az MTI-vel.

Épületenergetikai központ alapkövét tették le a Debreceni Egyetemen

Letették az alapkövét csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE) új épületenergetikai oktató- és kutatóközpontjának, ahol elsősorban a műszaki kar hallgatói ismerkedhetnek a legkorszerűbb energetikai megoldásokkal.

Fiatalok szemléletformálása Csolnokon

 

Több mint 350 gyerek vett részt abban a kultúrára és sportra nevelő egyéves programban, amely Csolnokon és térségében 11 oktatási intézmény példaértékű összefogásával indult. A tanórán kívüli hasznos elfoglaltságot nyújtó képzési projektet az Európai Unió 100 százalékban, 43 millió forinttal támogatta.

Új energiarendszer épül a békéscsabai "belvárosi" iskolában

EU támogatással 260 millió forintból korszerű energetikai rendszer létesül a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium épületegyüttesében - tájékoztatta az MTI-t Békéscsaba kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, Kiss Tibor (Fidesz-KDNP).

Napkollektorok a harsányi iskolán

Megkezdődött a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Óvoda újabb nagyszabású fejlesztése, felújítása, az épületegyüttesre napkollektorokat is szerelnek  - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata az MTI-t.

Hetvenöt tonna használt elemet gyűjtöttek össze a magyar diákok

A környezettudatos iskolák és diákok 75 tonna használt elemet gyűjtöttek össze a 2011-2012-es tanévben a PontVelem program keretében, amelyben csaknem 600 oktatási intézmény és 10 ezer tanuló vett részt.

Szavazás indul a zöldebb suliért

Az iskolazöldítési pályázatra beérkezett tervekre szavazhatnak az érdeklődők május 11-ig, a nyertesek őshonos növényekkel ültethetik be az iskolaudvart.

Energetikai beruházás a Szolnoki Főiskola diákszállójában

A Szolnoki Főiskola történetének eddigi legnagyobb volumenű, megújuló energia felhasználását célzó beruházása valósult meg a Tisza-parti megyeszékhelyen: 52 napkollektort helyeztek el a főiskola 10 emeletes diákszállójának tetején – közölte az intézmény kommunikációs menedzsere az MTI-vel.

Környezetvédelmi program indul gyerekeknek

Zöld Fül néven környezetvédelmi programot indít márciusban általános iskolásoknak a WWF Magyarország és az OBI Magyarország.

Fenntartható környezeti nevelést célzó kampányt indít a Jane Goodall Intézet

Egy éven át tartó kampánnyal csatlakozik a magyarországi Jane Goodall Intézet a világhírű angol antropológus és primatológus Rügyek és Gyökerek elnevezésű természet- és környezetvédelmi hálózatához, a fenntartható környezeti nevelést célzó, azonos elnevezésű magyarországi programba általános, szak- és középiskolák diákjait és tanárait kívánja bevonni.

Energiaracionalizálásra nyert támogatást a BGF zalaegerszegi gazdálkodási kara

Több mint 143 millió forint támogatást nyert a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási kara energiaracionalizálási beruházásokra és szemléletformálási programokra - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat