Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

EGÉSZSÉGNAP, ÚSZÁS, ÖKOTÁBOR ÉS INFORMATIKA – SOKRÉTŰ FEJLESZTÉS GEMZSÉN ÉS MÁROKPAPIBAN

Úszásoktatást, ökotábort, egészségnapot és pedagógus továbbképzést is sikerült szervezni az Európai Unió támogatásával Gemzsén és Márokpapiban a Széchenyi 2020 program keretein belül.


Sikerrel pályázott a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola gemzsei és márokpapi tagintézménye a Széchenyi 2020 programban. A pályázat többcélú volt, ökotábort, angol nyelvi témahetet, informatikai szakkört éppúgy találunk megvalósított események között, mint úszásoktatást és többirányú pedagógus továbbképzést.
A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0341 kódjelű pályázaton elnyert összesen 16,38 millió forintos forrásból a két testvériskola, Márokpapi és Gemzse nagyjából egyformán részesült, illetve egyes programjaikat közösen szervezték meg.
Számos olyan programot tudtunk megvalósítani – foglalta össze az események közös mozgatóit Vattamány Gyula, a többcélú intézmény igazgatója −, amelyeket az iskolák saját erőből talán soha nem tudtak volna megtartani, illetve amely tevékenységeket kipróbálni, ezekben részt venni az ide járó gyerekek többségének a hétköznapokban esélye sincs. Külön figyelmet fordítottunk arra – tette hozzá a vezető – hogy az egyes eseményeken ne csak a képzési-nevelési célok érvényesüljenek, de a résztvevők minél jobban is érezzék magukat. Ez nem csak az információk befogadását könnyíti, de élményt is ad a gyerekeknek, amire nagy szükségük van.
Külön ki kell emelni a pedagógusok továbbképzését. Itt természetesen kizárólag a képzésen volt a hangsúly, a résztvevők az agresszió- és konfliktuskezelés, családpedagógia, magatartási problémák felismerése, hiperaktivitás és drogprevenció tárgykörben kaptak értékes új ismereteket, módszereket és gyakorlati oktatást.
A program 2015. június 1-től 2015. október 31-ig tartott.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat