Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

PÁLYÁZATI FORRÁSBÓL SPORTOLTAK A KECSKEMÉTI GYEREKEK

Úszás, sportnapok, sportágválasztó, egészségnap, tematikus workshopok, az Európai Unió támogatásával. Minderre lehetőségük nyílt a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjainak, miután az intézmény sikerrel pályázott a Széchenyi 2020 programban.


Sikerrel pályázott a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola a Széchenyi 2020 programban. A cél az egészségfejlesztés volt, olyan programok szervezése, amelyek a tantervben rögzített, mozgásos foglalkozásokon kívül is lehetőséget adtak a gyerekeknek több sportág megismerésére. A TÁMOP 6.1.2.A-14/2-2014-0138 kódjelű pályázaton az intézmény összesen 14,98 millió forintos forráshoz jutott. Ebből az összegből a tanulók többek között rendszeres úszásoktatáson vehettek részt, mintegy 50 diák kapott lehetőséget, hogy 11 hónapon át, heti 3 alkalommal, szakember segítségével fejleszthesse úszótechnikáját, magabiztosabban mozogjon a vízben.
A pályázati forrásból olyan programokat is megvalósítottak, amelyeken a teljes tanulóközösség részt vett, ilyen volt például a sportágválasztó nap, amelyen – a hasonló, országos rendezvények mintájára – számos népszerű és kevésbé ismert sportág mutatkozott be, az egyes mozgásformákat a tanulók ki is próbálhatták. Más alkalommal sportnapot rendeztek, amelyen a tanulók csapat és egyéni sportágakban versenyezhettek egymással, felmérhették erőnlétüket, állóképességüket, valamint megismerkedhettek a mozgás örömével.
A sport mellett az egészséges életmód egyéb összetevői is szerepet kaptak a programban, több mint 20 felső tagozatos diák számára egészségmegőrzési workshopot tartottak, heti rendszerességgel, 11 hónapon keresztül.
Az egészségnapon a teljes tanulólétszám részt vett, ahol a gyerekek ingyenes szűréseken kaphattak képet állapotukról, és az egészséghez, helyes táplálkozáshoz, tudatos fogyasztáshoz kötődő előadásokat hallgattak, egészséges ételekkel ismerkedhettek meg.
A program 2014. december elejétől 2015. október 31-ig tartott.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat