Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

Lekvároskert lesz az Eötvös iskolában

A szünetben is munka folyik az Eötvös iskola udvarán: épül a „lekvároskert” elnevezésű iskolai gyümölcsös. Novemberben az első ütem, tavaszra az átalakítás is befejeződik.

A „lekvároskert” kialakítását a Környezetvédelmi Bizottság támogatta; az önkormányzat olyan gyümölcsöskertet kíván létrehozni az ökoiskolában, amelynek célja a gyümölcstermesztés lehetőségének megteremtése a városban, és megismertetése a kispesti gyerekekkel. A „lekvároskertben” többek között szilva-, füge-, alma-, cseresznye-, kajszi- és őszibarack-, meggy-, szilva- és körtefák, málna-, szeder-, kökény-, ribizli- és bodzabokrok hoznak majd termést, az iskolás kertészek munkájának gyümölcseként. A programot 3 millió forinttal támogatta az önkormányzat. Az összeg tartalmazza a most épülő kültéri pergolaterem és a növények árát, illetve a játszószerek áthelyezésének költségét és a tereprendezést. A kert elkészüléséhez munkájukkal járulnak hozzá a szülők és a gyerekek.

Az iskolai gyümölcsös munkálatait a polgármester, Vinczek György alpolgármester és Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke is megtekintette. Gajda Péter arról beszélt, bízik benne, hogy népszerű lesz az első iskolai tankert, amelyben a gyerekek maguk gondozzák a növényeket, betakarítják és fogyasztják a terményeket. Hozzátette, nem utolsósorban megújul az iskola udvara is.

Mráz Istvánné igazgató-helyettes szerint nagyon sokat jelent a lakótelepi iskola életében a kert létrejötte; a gyerekek aktívan részt vettek a tervezésben, minden osztálynak lesz ágyása, amit gondozhat, művelhet, így a természet közelebb kerülhet a gyerekekhez.

forrás:uj.kispest.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat