Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

616 gyerek kapott kulturális képzést Csolnok és környékén

Szegényebb, hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kaptak a Csolnokon és környékén lakó óvodások, iskolások közül, hogy az intézményi foglalkozások keretein túl játékos, képességfejlesztő programokon, tematikus napokon, szakkörökön vehessenek részt. Összesen 616 gyermeknek adott erre módot az a most lezárult programsorozat, amelyet a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár teljes egészében az Európai Unió 29 900 716 forintos támogatásából finanszírozott.

Hagyománytiszteletre, a kulturális örökség ápolására és képességfejlesztésre szolgált az a nyár végén lezárult „Kultúrán innen, kultúrán túl” programsorozat, amelyen a Csolnokon és környékén élő óvodások, iskolások vehettek részt. A gyerekek szakkörökön ismerkedtek többek között a könyvtár használatával, vagy a mesék világába kalauzolták őket, hogy kibontakoztassák képzelőerejüket, kreativitásukat. A hagyományőrző csoport tagjai megismerkedtek a környékbeli települések kultúrájával, régi foglalkozásaival. Megtanulták például az íjászatot, a korongozást, porcelánfestést, a nemezelést, vagy a kosárfonást – mondta Tafferner József, Csolnok polgármestere.
A program célja az volt, hogy a gyerekek – köztük szerényebb körülmények között, hátrányos helyzetben élők – az intézményeken kívül is lehetőséget kapjanak az ismeretszerzésre. A foglalkozások egy éven keresztül zajlottak, 12 partnerintézmény bevonásával. Összesen 616 gyerek vett részt a szakkörökön, programokon, tanulmányi kirándulásokon. A teljes költséget, 29 900 716 forintot EU-s pályázaton nyerte a Művelődési Ház – tette hozzá a polgármester.

ME


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat