Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

Környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak a diákok egy új játékban

Környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak a diákok egy új online városépítő játékban. A Plan It Green: The Big Switch című program célja, hogy a fiatalokat a tisztább energia előállításával a környezettudatosabb életre ösztönözze.

A National Geographic, a GE és a Center for Science által fejlesztett - a www.planitgreenlive.com oldalon elérhető - játékban a felhasználók polgármesterekként környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak. Pontokat kapnak azért, ha okos módszereket találnak ki a tisztább energia előállítására, a város okozta környezetterhelés csökkentésére és a "lakosok boldogságának" növelésére - számol be a programról a cégek MTI-hez eljuttatott közleménye.
A játékosok más online polgármesterekkel is versengenek, hogy kinek a városa ér el magasabb pontszámot. "A diákok így megtanulhatják, milyen fontos szerepe van az újrahasznosításnak és a környezetbarát szokásoknak a környezet védelmében, valamint a játék során felfedezhetik, hogy mivel jár egy város felépítése és annak vezetése" - magyarázta Chris Mate, a National Geographic játékokért felelős alelnöke.
A program a Connect! Transform the Future elnevezésű új nemzetközi kezdeményezés része, amelyet azért dolgoztak ki a szervezetek, hogy gondolkodásra és beszélgetésre késztessék az amerikai gyerekeket és tinédzsereket az energia jövőjéről.

forrás:mti.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat