Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

Zöldsuli Pályázat

Április 15-ig jelentkezhetnek a hazai általános iskolák a zöldítési pályázatra: a nyertesek élhetőbb, inspirálóbb környezetet teremthetnek diákjaiknak.


 A pályázatra jelentkezőknek rövid tervet kell készíteniük arról, hogy az iskola mely területét és milyen módon szeretnék üdítően zöld ligetté alakítani. Az internetes közönségszavazáson, illetve a szakmai zsűri által kiválasztott 12 nyertes egyenként 500 ezer forintos támogatásban részesül.
Az összes beérkező és érvényes pályázat részt vesz az internetes közösségi szavazáson, amely a nyertesek feléről dönt. A többi díjazottat a Cetelem és a National Geographic című magazin munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.
A Cetelem harmadik alkalommal hirdeti meg iskolazöldítési pályázatát, amelyhez idén együttműködő szakmai partnerként a folyóirat is csatlakozott. Az elmúlt két évben mintegy 300 általános iskola küldte be parkosítási terveit, közülük 20 a támogatásból zöldebb környezetet alakíthatott ki a tanulóknak.
Idén meghirdetik az Ökotudatos Suli Különdíjat is, amelyet az az iskola kaphat meg, amelynek a pályázatában a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóság iránti tudatosság erősítése a leghangsúlyosabban megjelenik. A különdíjjal jutalmazott pályázó örökös National Geographic-előfizetésben részesül.
További részleteket a pályázatról a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

forrás:mti.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat