Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Suli

NAGYSZABÁSÚ ENERGIAHATÉKONYSÁGI FEJLESZTÉS ZAJLIK A GÖDI NÉMETH LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A fejlesztés elsődleges célja, hogy az épület energiahatékonysága javuljon, üzemeltetési költsége csökkenjen, de a fejlesztés egyúttal komfortosabbá is teszi az ingatlant az ott tanulók, dolgozók számára. A tetőre nagy teljesítményű napelemes rendszer kerül, míg maga az épület vastag hőszigetelést és új nyílászárókat kap. Mindezen beruházások az Európai Unió és a Magyar kormány 206, 89 millió forintos támogatásának köszönhetően jöhettek létre.

TÁBOROZTAK A HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ FELSŐDOBSZAI GYEREKEK

Számos nevelő-oktató jellegű programot valósított meg pályázati forrásból, az Európai Unió támogatásával a Wesley János Iskola és Kollégium. A pályázatban résztvevő tagintézményekben különösen sok halmozottan hátrányos helyzetű tanuló jár, akik számára az így elérhető programok gyakran az egyetlen esélyt jelentik bizonyos ismeretek, élmények megszerzésére. A programok a Széchenyi 2020 keretében valósultak meg. A megítélt támogatás 19,99 millió forint volt, ami a teljes költséget fedezte. A projektben az iskola 8 különböző programot valósíthatott meg.

EGÉSZSÉGNAP, ÚSZÁS, ÖKOTÁBOR ÉS INFORMATIKA – SOKRÉTŰ FEJLESZTÉS GEMZSÉN ÉS MÁROKPAPIBAN

Úszásoktatást, ökotábort, egészségnapot és pedagógus továbbképzést is sikerült szervezni az Európai Unió támogatásával Gemzsén és Márokpapiban a Széchenyi 2020 program keretein belül.


PÁLYÁZATI FORRÁSBÓL SPORTOLTAK A KECSKEMÉTI GYEREKEK

Úszás, sportnapok, sportágválasztó, egészségnap, tematikus workshopok, az Európai Unió támogatásával. Minderre lehetőségük nyílt a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjainak, miután az intézmény sikerrel pályázott a Széchenyi 2020 programban.


A téli szezon előtt elkészült a megújult iskolai fűtőrendszer

Határidőre befejezték a fűtő-hűtő rendszer korszerűsítését az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.

Zöld Kampusz létesült Zalaegerszegen

Csaknem 143 millió forint európai uniós támogatással Zöld Kampusz létesült a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Karán.

Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért

A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a "Zöld energiával a jövőért!" elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési Alap - Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma támogatásával.

Lekvároskert lesz az Eötvös iskolában

A szünetben is munka folyik az Eötvös iskola udvarán: épül a „lekvároskert” elnevezésű iskolai gyümölcsös. Novemberben az első ütem, tavaszra az átalakítás is befejeződik.

616 gyerek kapott kulturális képzést Csolnok és környékén

Szegényebb, hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kaptak a Csolnokon és környékén lakó óvodások, iskolások közül, hogy az intézményi foglalkozások keretein túl játékos, képességfejlesztő programokon, tematikus napokon, szakkörökön vehessenek részt. Összesen 616 gyermeknek adott erre módot az a most lezárult programsorozat, amelyet a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár teljes egészében az Európai Unió 29 900 716 forintos támogatásából finanszírozott.

„Ezt tettem nyáron a környezetért!”

Környezetvédelmi rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére.


12 iskola nyert a Cetelem Zöldsuli Programon

Lezárult az idei Cetelem Zöldsuli Program: összesen közel 100 általános iskola küldte be zöldítési terveit a pályázatra.

Megújul az egri főiskola botanikus kertje

Az Új Széchenyi Terv támogatásával, mintegy 74 millió forint beruházással 2015 tavaszára megújul az egri Eszterházy Károly Főiskola botanikus kertje.

Környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak a diákok egy új játékban

Környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak a diákok egy új online városépítő játékban. A Plan It Green: The Big Switch című program célja, hogy a fiatalokat a tisztább energia előállításával a környezettudatosabb életre ösztönözze.

Zöldsuli Pályázat

Április 15-ig jelentkezhetnek a hazai általános iskolák a zöldítési pályázatra: a nyertesek élhetőbb, inspirálóbb környezetet teremthetnek diákjaiknak.


Elektromos autó fejlesztő műhelyt adtak át a Műegyetemen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lelkes hallgatók munkájának és cégek anyagi támogatásának eredményeképpen elkészült egy tizenkét négyzetméteres műhely, ahol az egyetemen két éve tevékenykedő csapat építheti meg legújabb elektromos versenyautóját.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat