Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Megnyílt Horvátország első Só Múzeuma Ninben

Megnyílt Horvátország első Só Múzeuma Ninben, Dalmácia egykori püspöki székhelyén, a sólepárlók közelében és különleges élményt nyújt a turistáknak.

Ökopolitikai Nyári Egyetem

Nemzetközi tábor 2011.08.10.-08.14.

VM Zöld Forrás 2011 pályázat

A Vidékfejlesztési Minisztérium országos pályázata 2011.07.07.-08.24.

Két új zöld helyszín a Szegedi Ifjúsági Napokon

SZINdizájn Part és Zöldplacc, augusztus 24-én ezzel a két új zöld programhelyszínnel nyit a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol a fesztiválozók azt is megtapasztalhatják, a zöld nem csak menő, kreatív is.

Önkéntes munkával a városi zöldért

Önkéntes munkát szerveznek szombaton délelőtt a budapesti Városligetben, a programra azok jelentkezését várják, akik tevékenyen akarnak részt venni a terület szépítésében, rendbetételében.

Tó-vidék fesztivál - Öko-programok a Tisza-tó partján

A vidéki életmód népszerűsítése, a környezeti tudatosság erősítése a fő üzenete a Tó-vidék fesztiválnak, amelyet augusztus 5. és 7. között rendeznek a Tisza-tó partján, Sarudon a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület (WMSZE) szervezésében.

Hundertwasser, a "zöld" művész

Burjánzó tetőkertek, ablakokból kinövő fák: a környezettudatos építészet és gondolkodásmód egyik úttörőjét, Friedensreich Hundertwasser XX. századi osztrák művészt mutatja be a róla elnevezett bécsi múzeum jubileumi kiállítása.

Konferencia az Európai Mobilitási Hét előkészítésére

Az idén is szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét programjait, amelynek koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A „Közlekedj ÖKOsan” jelmondattal meghirdetett 10., jubileumi rendezvényt a környezetbarát közlekedést népszerűsíteni akaró  önkormányzatok, civil szervezetek és közlekedési szolgáltatók  konferenciája készíti elő július 7-8-án, Tapolcán.

Bionap Mágocson

Az V. Országos Bionap dél-dunántúli helyszínének házigazdája a mágocsi Méhész-tanya biogazdasága, mely a Magyar Biokultúra Szövetséggel közös szervezésben ismerteti meg a térség lakosságát a biotermékekkel, azok előállítóival és a tudatosabb táplálkozás előnyeivel.

Bionap Érsekhalmán

Az V. Országos Bionap dél-alföldi helyszínének házigazdája az érsekhalmai Anna Borház biogazdasága, mely a Magyar Biokultúra Szövetséggel közös szervezésben ismerteti meg a térség lakosságát a biotermékekkel, azok előállítóival és a tudatosabb táplálkozás előnyeivel.

Bionap Hortobágyon

Az V. Országos Bionap hortobágyi helyszínének házigazdája Hegedűs János, aki a Magyar Biokultúra Szövetséggel közösen, saját biogazdaságában ismerteti meg a térség lakosságát a biotermékekkel, azok előállítóival és a tudatosabb táplálkozás előnyeivel.

III. Zempléni Gombafesztivál

3 napos rendezvény Komlóskán 2011.07.29.-07.31.

Duna Tanösvény

Informatív sétatúra a Margit híd és a Petőfi híd között 2011.06.29.-10.03.

Lepkekert a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Újra megnyílt a lepkekert 2011.06.03.-09.01.

Nejlonzacskómentes világnap

A Humusz a világnaphoz kapcsolódó ötletek és segédanyagok csokorba gyűjtésével budzít mindenkit a nap "megünneplésére"! 2011.07.03.

Hogyan csökkentjük huszadára energia-igényünket?

Energia-szombatok 2011.06.04.-08.27.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat