Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Szarvasgomba ünnepre készülnek Gödöllőn

A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése, illetve egy egész napos színes családi program biztosítása a legfőbb célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak.

Pingvin valóságshow Szegedről

Egy webkamerának köszönhetően immár bárki távolról is megfigyelheti a Szegedi Vadaspark a szárazföldön csetlő-botló, a vízben pedig villámgyorsan úszó pápaszemes pingvinjeinek (Spheniscus demersus) életét.

Ökoindustria: környezetipari kiállítás Budapesten

A jövő hét közepén megnyílik az Ökoindustria nemzetközi szakkiállítás Budapesten, a kiállításon a környezetvédelmi technológiákat és szolgáltatásokat, továbbá a megújuló energiaforrások hatékony felhasználását ismerhetik meg az érdeklődők.

A megújuló energia népszerűsítésére nyílt napot tartanak

Megújuló energiát termelő eszközöket gyártó, forgalmazó és használó cégek, valamint egyetemek, egyesületek, szövetségek tartanak nyílt napot szombaton az ország közel 50 helyszínén - tájékoztatta a  Megújuló Energia Szövetség az MTI-t.

Háztartások környezetvédelmi versenye indul

Energia- és vízfogyasztásukkal mérhetik össze tudásukat a háztartások a LOHAS-bajnokságban, amelyre december 13-ig lehet jelentkezni.

Környezetvédelem hónapja a Francia Intézetben

A környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet a Francia Intézet programjai november 9. és 30. között Budapesten.

Művészeti alkotások lomokból

Művészeti alkotásokat, performanszokat, installációkat hoznak létre a kidobott szemétből és lomokból művésztrénerek vezetésével a résztvevők szerdától péntekig a Ferencvárosban Budapesten.

Mimó és Csipek újabb óvodákban népszerűsíti a környezettudatosságot

Idén ősszel a többi között a budapesti Pető Intézet óvodába látogat el Mimó és Csipek, hogy népszerűsítsék a környezettudatosságot.

Flashmobbal indult a Bringázz a munkába! kampány őszi fordulója

Figyelemfelhívó flashmob akcióval indította hétfőn a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! kampány őszi fordulóját Budapesten.

Tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten a mobilitási hetet

Tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten a mobilitási hetet, és ahhoz kapcsolódóan szombaton az autómentes hétvégét az Andrássy úton. A programsorozat pénteken kezdődik.

Földvigyázók rendezvénye Szombathelyen

A környezettudatosságot népszerűsítő Zöldi Ákos és a Földvigyázók című iskolai vetélkedősorozathoz kapcsolódó rendezvényre várják az érdeklődőket Szombathelyen szeptember 10-én.

Növényünnep és doboznapok a Fővárosi Állatkertben

Növényünnep várja az érdeklődőket szeptember 9-től 11-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben; a bontanikai látnivalókkal, bonszaikiállítással és számos ismeretterjesztő programmal tarkított hétvégén az a gyermek aki tíz üres italos-kartondobozzal érkezik, a környezettudatosság jegyében ingyenes belépőt kap.

Szerdától Budavári Borfesztivál - De mi lesz utána a parafa dugókkal?

Hasonló külföldi kezdeményezések után Magyarországon először az idei Budavári Borfesztiválon gyűjtik szelektíven a használt parafa dugókat; a fesztiválra kilátogatók máshonnan származó parafa palackzárókat is leadhatnak a Hunyadi-kúttal szemközti gyűjtőponton szeptember 7. és 11. között.

Ökolábnyom mérés a Millenárison

Bárki megmérheti ökológiai lábnyomát, aki szeptember 10-én részt vesz a Millenárison a National Geographic "családi szűrőnapján".

Környezetvédelmi programok gyerekeknek a Millenárison

Akadálypálya, bábelőadás és kézműves foglalkozások szórakoztatják a gyerekeket szombaton a budapesti Millenáris Parkban a Bábozd Zöldre az Otthonod című óvodai környezeti nevelési program megnyitóján.

IX. Biofőzőverseny és pásztortalálkozó

2010. augusztus 28-án, vasárnap rendezi IX. Országos Bio Főzőversenyét és Pásztortalálkozóját a Magyar Biokultúra Szövetség, Balmazújváros Önkormányzata és Rózsa Péter biotermelő. Az egész napos esemény helyszíne Nádas kapu, Vókonya puszta (a 12-es km-nél), elsődleges célja pedig a szórakoztatás mellett a hazai biokultúra megismertetése.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat