Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Kiállítás a klímavédelemről a Néprajziban

Portréfotók, videointerjúk és poszterek hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire a budapesti Néprajzi Múzeumban kedden nyíló kiállításon.

Tudományfesztivál - a fenntartható energiagazdálkodás a középpontban

Öko-játszótérrel, megújuló energia tanösvénnyel, fenntartható közlekedés kiállítással, gömböc kiállítással, TudásPresszóval, és "zöld" büfével várják az érdeklődőket a második Tudományfesztiválra április 20. és 22. között.

Újdonságok, környezettudatosság és fokozott biztonság a Pannónia Fesztiválon

Százhúsz biztonsági őr, nonstop mentőszolgálat eset- és rohamkocsival, valamint több technikai újdonság garantálja majd a szórakozni vágyók biztonságát és a környezet védelmét a május 24. és 27. között megrendezett szántódpusztai Pannónia Fesztiválon (PaFe) - derült ki a helyszíni bejáráson.

Fénydobozok mesélnek a környezetszennyezésről Csikós Nagy Zsuzsa tárlatán

Az ipari szemét és környezetszennyezés témáját járja körül a modern művészet eszközeivel Csikós Nagy Zsuzsa Fénydobozok címmel, Budapesten az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban szerdán nyíló nagyszabású önálló kiállításán.

Biotár Öko Expo

Az idei évben – hagyományosan június hónapban – már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a 20.000 m2-es vízparti területen civil szervezetek, felelősen gondolkodó cégek és a környezettudatos szemlélet elkötelezett híveinek közös összefogása eredményeképpen a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál.

Jövő szombaton Nyírerdő-futás Debrecenben

Jövő szombaton 15. alkalommal kerül sor Debrecenben a Nyírerdő-futásra, az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hazai erdei futóversenyre.

Szemétszedési akció a Palotai-szigeten

Szemétszedési akciót szervez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szombatra a Budapest 4. kerületében lévő Palotai-szigetre.

Idén is Green Expo

2012. március 23-25-ig hatodik alkalommal rendezik meg a Greenexpo kiállítást a Papp László Budapest Sportarénában.

82. Genfi Autókiállítás

A Genfi Autókiállítás március 8-án nyílik, sajtónapokkal azonban már kedden megkezdődött, a több mint egy hetes kiállításon az idén 260 autóipari vállalat vesz részt.

Természetvédelem és kultúra az első letenyei Hóvirág Fesztiválon

A természetvédelem és a kulturális programok találkozásából "született" az első Hóvirág Fesztivál ötlete, amelyet vasárnap rendeznek meg a tavaszköszöntő virággal borított letenyei kastélyparkban.

Zöld tea - remek környezetvédelmi műsor a köztévén

A Népszabadság Kultúra rovatában (2012.02.24., 14. oldal) olvastam az m1-en futó környezetvédelmi magazin, a Zöld Tea méltatását.

Tükörben a világ címmel magyar környezeti kiállítás nyílik Brüsszelben

Tükörben a világ címmel a fenntartható fejlődéssel és az emberi természet kapcsolatával foglalkozó kiállítás nyílik márciusban a brüsszeli Balassi Intézetben.

Disznótor, böllérek és ételek versenye Napkoron

A falusi disznóvágás hagyományait elevenítik fel a Száncsengés és Böllérverseny elnevezésű nemzetközi gasztronómiai fesztiválon szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron.

Szilvásváradon kinyit a sípálya

 

A hidegre fordult időjárás és az elmúlt napok havazása nyomán szombaton Szilvásváradon kinyit a sípálya - tájékoztatta kedden az MTI-t a község polgármestere.

 

Lehet síelni Eplényben

A hideg, kedvező időjárás miatt sikeres a hóágyúzás Eplényben, a Nordica Síarénában friss havon lehet síelni az 1-es pálya alsó szakaszán - tájékoztatta Molnár József pályafőnök vasárnap az MTI-t.

Somogyország Kincse díjakat adományozott a megyei közgyűlés

A siófoki víztoronyt, a petesmalmi vidraparkot, valamint Goszthony Mária, Németh István és Széchenyi Imre életművét nyilvánította Somogyország Kincsének a Somogy megye közgyűlés; a helyi értékeket csütörtökön mutatták be Kaposváron a vármegyeházán az ünnepi megyehét keretében.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat