Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Magyarország is csatlakozik az európai hulladékcsökkentési héthez

Az idén először Magyarország is csatlakozik az európai hulladékcsökkentési héthez, amelyet november 17-25. között rendeznek meg - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál

A környezetvédelmet és a fenntarthatóságot támogató nagyszabású kulturális és tudományos rendezvénysorozat, mely a lakosság és a sajtó figyelmét kívánja ráirányítani a környezetvédelem feladataira és problémáira, a fenntarthatóság kérdéskörére, a személyes felelősségvállalás és a nemzetközi interdiszciplináris együttműködés fontosságára. Mindezt a művészet és a design egyetemes nyelvén teszi, nemzetközi interkulturális párbeszédet generálva.

Környezetvédelmi hónap kezdődik a Francia Intézetben

Előadások, kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések és kiállítások várják az érdeklődőket a Francia Intézet által szervezett környezetvédelmi hónap programjai keretében november 7. és december 6. között.

A jövő vállalkozásainak CSR kihívásai

Magyarországra érkezik Hans Daems, a CSR Europe alelnöke, hogy bemutassa a szervezet Enterprise 2020 „Vállalkozás 2020” c. CSR stratégiáját, amely a jövő vállalkozásának közös értékteremtésen alapuló víziója. A koncepció az Európai Bizottság 2011. október 25-én kiadott 2011–2014-re vonatkozó CSR stratégiájában követendő példaként szerepel.

Megnyitották az Erdők hete rendezvénysorozatot Napkoron

Megnyitották a 16. Erdők hete rendezvénysorozatot pénteken a Szabolcs-Szatmár-Szatmár Napkoron; október első hetében mintegy száz programra várják az érdeklődőket, akikkel az ország egyötödét borító erdők értékeit szeretnék megismertetni a szakemberek.

Kutatók éjszakája - Ökolábnyom-mérés, Kukamese a Klebersber Kúriában

Ökolábnyom-mérés, Kukamese, valamint középiskolásoknak szóló kémiaverseny szerepel egyebek közt pénteken, a Kutatók éjszakáján a Klebelsberg Kultúrkúria programkínálatában.

Egy napra közösségi terekké alakulnak a parkolók a Nagykörúton

Közösségi terekké alakulnak a parkolók a Nagykörút Oktogon és Nyugati tér közötti szakaszán szombaton a Park(ing) Day Budapest programján, amelyen a szervezők bemutatják, mi mindent lehet kezdeni egy parkolónyi hellyel.

Autómentes nap szombaton az Andrássy úton

Színházi, képzőművészeti, gasztronómiai és közlekedéssel kapcsolatos programokkal, koncertekkel és bemutatókkal várja a közönséget az Andrássy Korzó a szombati Európai autómentes napon az Andrássy út Bajza utca és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán, pénteken pedig a Sétálj! Napon ismerhetők meg Budapest érdekességei.

Zöld Iroda Verseny

A KÖVET Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt vállalatok, intézmények és nonprofit szervezetek irodái számára. Meghosszabbított jelentkezés szeptember 21-ig!

Kezdődik az európai mobilitási hét programsorozat

Vasárnap kezdődik az európai mobilitási hét programsorozata az ország több városában; az utolsó napon, szeptember 22-én tartják a fővárosban az autómentes napot az Andrássy úton.

Sokan futottak a környezetért

Jövőre újra várnak mindenkit, hogy így demonstráljanak a környezetért és az egészséges életért!

PARK(ing) Day Budapesten

A parkolóhelyek területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakíthatják át szeptember 22-én a budapesti Park(ing) Day résztvevői Budapesten.

Zöld irodával Európába

A KÖVET Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt vállalatok, intézmények és nonprofit szervezetek irodái számára.

Már csak egy nap és kezdődik az iRun futóverseny!

Még nem késő nevezni, és indulni az értékes nyereményekért, vagy csak részt venni az ingyenes koncerteken.

Elmarad a Critical Mass felvonulás

Elmarad a Critical Mass felvonulás szeptember 22-én - közölte László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

Szépségkirálynők után futhatunk Gyömrőn

Ingyenes családi sport- és koncertnapot rendeznek hagyományteremtő szándékkal szeptember 8-án, szombaton, Gyömrőn.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat