Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Program

Kockásliliom-megfigyelés lesz szombaton Beregben

Kockásliliomlesre mennek a túrázók Beregbe: a Márokpapi környékén lévő erdőkben nézik meg a virágzó növénykülönlegességet április 6-án, szombaton.

Áprilisban nyílhat meg a vulkáni élménypark a Ság hegy lábánál

Április közepén nyílhat meg a celldömölki Vulkánpark Látogatóközpontja, amely a maga nemében világszinten is kuriózum, mivel nemcsak magas szakmai színvonalon, hanem a látogatóknak a felfedezés örömét is nyújtva, rendkívül sokoldalúan mutatja be a vulkánikus tevékenységet - mondta el Szilágyi Gábor, a kiállítóház művészeti koncepciójának tanácsadója pénteken az MTI-nek.

Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson.

Pénteken nyit újra és a hosszú hétvégén ingyenesen látogatható az őshonos háziállatokat és vadfajokat bemutató Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson.


Ma nyílik az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására

Ma délelőtt (március 8.)nyitja a meg kapuit az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyen többek között őstulokszalámi, málnamustáros kacsakolbász, rozscipóban tálalt csicsókakrémleves és számos más ínyencség várja a látogatókat egészen vasárnap estig Budapesten.

Rendezvény az önkéntességről és az ökológiai lábnyom csökkentéséről

Az ökológiai lábnyom csökkentésének lehetőségeire és az önkéntesség jelentőségére hívja fel a figyelmet  a Lépj kisebbet önként és dalolva! című rendezvény március 14-én az Anker Klubban Budapesten.

ÉletKonyha nyers vegán ételkészítő TANFOLYAM

Február 16., szombat, 10:00 – 16:00


Magyarország is részt vesz Európa legnagyobb nemzetközi bioszakvásárán

Magyarország is részt vesz Európa legnagyobb nemzetközi bioszakvásárán, a február 13-16. között megrendezendő nürnbergi BioFach szakkiállításon - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.

A messzi dél vadjai - Mozizz a természetvédelemért!

Az éltető víz - kiállítás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2012. dec. 14. – 2013. márc. 3.

Idén is belevethetik magukat a kis kertészek a zöldségtermesztésbe

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) idén is meghirdeti általános iskolásoknak szóló, Vesd Bele Magad! elnevezésű mozgalmát és a hozzá kapcsolódó adománygyűjtő akciót is, amelynek a saját termesztésű zöldségek népszerűsítése mellett elsődleges célja a gyerekek szemléletformálása.

Mackófesztivál a budapesti állatkertben: brummogó gyerekeknek ingyenes a belépés

Játszóházzal, mézkóstolóval, látványetetésekkel és különleges állatbemutatóval várja a medvék és rokonaik iránt érdeklődő vendégeit a Fővárosi Állat- és Növénykert a hét végén, péntektől vasárnapig.

Cserélj! Adakozz! Kreatívkodj!

(CSAK FARSANG) címmel újra pénz nélküli csere-bere piacot tartunk, ahol jó állapotú, felnőtt és gyerek  ruha, cipő, kiegészítők, könyv/ dvd és háztartási cikk cserélhető a behozott holmikért kapott kupon ellenében.


Kovalovszky Dániel erdőportréi először kiállításon

Először mutatják be Kovalovszky Dániel fotóművész nagyméretű erdőportréit Zöld csend címmel péntektől a Mai Manó Házban.


"Tükörjégtúra" indul a gemenci erdőbe

A gemenci erdő téli élővilágával ismerkedhetnek a természetkedvelők szombaton a nagyrezéti erdőn át és a rezéti Holt-Duna mellett vezető úgynevezett tükörjégtúrán, amelyet a Gemenc Zrt. szervez.


Öko háztartás tréning

Egyre „divatosabb” a zöld, az öko, a bio, mégis nehéznek tűnik a változtatás a mindennapokban.


Fenntartható fotókiállítás nyílik

100 000 svájci frank értékű fotót mutatnak be Magyarországon a Magyar Fotográfusok Házában. A különleges kiállítás január 18-tól február 24-ig lesz látható.Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat