Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Könyv

Világegyetem a semmiből

Világegyetem a semmiből, avagy miért van inkább valami, mint semmi címmel tartott Lawrence Krauss asztrofizikus 2009 őszén nagy sikerű előadást, amelyet azóta több mint egymillióan láttak a YouTube-on, és amely most könyv formájában is megjelent.

A világegyetem eredetéről és évbilliók múlva várhatóan bekövetkező végéről szóló, mindössze kétszáz oldalas könyvhöz utószót író Richard Dawkins evolúcióbiológus szerint Krauss "a kozmológia Woody Allenje".
    A videomegosztón elérhető előadás népszerűsége is igazolja, hogy az amerikai fizikusnak különleges képessége van arra, hogy elméleteit elegáns, érthető és élvezetes formában adja elő.
    Az Arizonai Állami Egyetem professzora végigvezeti az olvasót az asztrofizika elmúlt száz évének korszakalkotó megállapításain, amelyek ahhoz a következtetéshez vezették, hogy a világegyetem a semmiből keletkezett "tervezés, szándék és cél nélkül", és az a sorsa, hogy visszatérjen ebbe a kietlen, hideg, sötét űrbe.
    Krauss számára az isten nélküli világegyetem lehetősége "éltető", nem ijesztő. "Arra sarkall minket, hogy saját tetteinknek adjunk értelmet, és rövidke létünkből a legtöbbet hozzuk ki" - írja.

Forrás MTI


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat