Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Zöld nyomtatás: tinta helyett vízzel

Vízsugaras nyomtatóval lepték meg a világot az északkelet-kínai Csilin Egyetem vegyészei.


Csontváz ihlette a magyar busztanulmányt

Fiatal magyar tervező alkotta meg a Credo E-Bone néven bemutatott forradalmi buszkoncepciót. A tanulmány nem pusztán hatékonyságával, hanem egyedi megjelenésével is új színt vihetne a hazai buszgyártásba. Simon Péter tiszta üzemű tanulmányát hidrogén hajtja, könnyűépítésű karosszériájának szerkezetét az emberi csontváz ihlette.

Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

A kishibás háztartási eszközöktől a ruhaneműig mindent megreparálnak a holland Repair Café közösségi mozgalom tagjai, akik között sok nyugdíjas és munkanélküli is van.

Brutális rekorddal sokkol a német napenergiatermelés

Németországban ma 8 és félmillióan élnek olyan épületben, ahol a napenergia hasznosításával áramot vagy hőenergiát állítanak elő.

Jelek, címkék, védjegyek – elkészült a Tudatos Vásárló címkeadatbázis

Mi alapján igazodik el, akinek fontos, hogy olyan terméket vásároljon, amelynek gyártása során nem szennyezték a környezetet, nem tesztelték állatokon, bio alapanyagokból vagy újrahasznosított papírból készült?

Biológiai úton lebomló autó

A Phoenix a világ első biológiai úton lebomló autója. A névválasztás nem véletlen: a formaterv kísértetiesen hasonlít a Jurassic Parkban szereplő ősmadarakra.

Új trend: hobbiból „közmunka”

Az angoloknál és a németeknél egyre többen vállalnak – kikapcsolódás, testmozgás céljából – különleges parkgondozást. A Green Gym nyomán a közparkok megszépülnek, a résztvevők pedig egészségesebbek lesznek.

Magyar találmány a fenntartható autó kerekesszékeseknek

Egy magyar találmány segíti a kerekes székes vezetők újbóli bekapcsolódását az autós forgalomba, ráadásul mindezt fenntartható keretek között.

Itt a környezetbarát, vízzel tölthető elem

Újfajta, teljesen környezetkímélő elemet fejlesztett ki egy hongkongi cég. Az Aquacell akkumulátorok közönséges vízzel működnek, gyorsan és egyszerűen aktiválhatók.

Most kiderül az igazság az újrafelhasználható "zöld" táskákról

Egyre több amerikai városban tiltják be az egyszer használos műanyag szatyrokat, ám szakértők szerint az ezeket felváltó papír és újrafelhasználható táskák saját maguk is egyéb környezeti és anyagi költséggel járnak.

Olcsón és vegyszermentesen?

Tippek, mellyel a környezetünket és a pénztárcánkat is óvhatjuk.


Komposztkazán tapasztalatok

Tőgyi Balázs beszámolója


Friss ivóvíz pillanatok alatt, a természetet utánozva

Az izraeli SunDwater forradalmi eszközt kínál, amellyel sós vagy szennyezett vizet lehet tisztítani a nap energiáját felhasználva.

Elektromos energia vízből

A Blacklight mérnökei egy olyan rendszert terveztek, egy olyan elektromos generátort, mely kisebb mint egy köbláb térfogatú és 10 millió watt energiát termel, ami 10 ezer háztartást képes ellátni egyszerre.

REKORD!

Egy napig csak a szél hajtotta Dániát!


Rengeteg édesvizet találtak a tenger alatt

Ausztrál kutatók a tengerfenék alatt hatalmas mennyiségű édesvizet találtak. Ez jó hír a jövő generációinak, akiknek jó eséllyel a vízhiány ellen kell majd küzdeniük.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat