Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Művirágkarnevál Debrecenben

A kommunális hulladék újrahasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezettudatos szemléletre kívánták felhívni a figyelmet csütörtökön Debrecenben, a harmadik alkalommal megrendezett művirágkarnevál szervezői - közölte Váradi Ferenc főszervező az MTI-vel a helyszínen.

Miért éhezel? Ehetnél jót is!

Táplálkozásunk az ipari méretű élelmiszer-termelés következtében jobban megváltozott az utolsó 150 évben, mint azelőtt két évezred alatt. Többségünk szinte csak átalakított, feldolgozott, finomított, nagy ökolábnyomú élelmiszert fogyaszt. Hova vezet mindez? - erre keressük a választ a környezetvédelmi világnapon.

Katasztrofális energiaárak jöhetnek hamarosan

Európa országainak jelentős része néhány éven belül kifogy fosszilis energiahordozóiból, ami tovább erősíti az olyan nagy exportőrök alkupozícióját, mint Norvégia vagy Oroszország. Magyarország a különösen veszélyeztetett államok között van.

Bio-diétával egy hét alatt kitisztulsz

Ausztrál kutatók egy friss tanulmányban bemutatták, hogy egyetlen hét „bio-diéta” 90 százalékkal csökkenti a vizsgált növényvédő szerek szintjét a felnőtt szervezetben.

Családi házak felújítását támogatja a százhalombattai önkormányzat

Családi házak energiatakarékos felújítására nyújthatnak be pályázatot a százhalombattaiak, az önkormányzat húszmillió forintot különített el e célra - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.

Egy találmány, ami megváltoztathatja a világot

Szinte minden környezetvédelmi ötletnek járó díjat megnyert már a Solar Roadways projekt. Egy idahói házaspár kezdett kísérletezni 2009-ben olyan napelemekkel, amik nagyon ellenállóak, és elbírják a legnehezebb autókat is.

Látható az arcról, mi hiányzik nekünk

Az arcunkra minden hiánytünet rá van írva, és a szakértők olvasni tudják az arcdiagnosztika-fiziognómia eszközeivel.

Ásványhiány miatt kialakuló betegségek

A legtöbb betegség kialakulásában szerepet játszik, hogy a szervezetből hiányzik valamilyen alapvető tápanyag. Az alábbiakban felsoroljuk, melyek a legfontosabbak, és mi a funkciójuk az emberi szervezetben.

Rosta Gábor, „A városi tanya”

A nagy sikerű könyv szerzője előadást tart a budapesti Zöldboltban új könyvének, a „Közösségi kertek”-nek megjelenése alkalmából!

Fülemülék éjszakája 2014

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket.

Fotó:Orbán Zoltán

Öntisztító akvárium és konyhakert egyben

Az Aquaponics Garden egy elegáns kis öntisztító akvárium, melynek tetején növényeket termeszthetünk. A zárt rendszerben többek között babot, oregánót, vagy spenótot is nevelhetünk.

Az első pesti taxi kipufogó nélkül

Egyensárgára fényezték, pedig zöld színt érdemelne a Nissan Leaf, amely a világ több nagyvárosa után már Budapesten is jár taxiként. De vajon hányszor kell tölteni egy műszak alatt? Mennyit lehet vele spórolni egy dízelhez képest, és mikor hozza be az árát? Másfél hónap után összegezzük az első példány tapasztalatait.

Egy csavarhúzó, négy nap, és kész a ház

Egy csavarhúzóval alig négy nap alatt össze lehet szerelni és négyzetméterenként 200 euróba kerül. Na vajon mi ez? Nem, nem egy Ikea-bútor, hanem egy ház, mégpedig egy igen kedvező energiafogyasztással rendelkező épület. A dél-franciaországi Marseille-ben működő Multipod Studio már két éve azon dolgozik, hogy a könnyűszerkezetes épületkonstrukciót tökéletesítsék, egyelőre ugyanakkor még csak két épületet sikerült felhúzniuk. A hvg.hu a koncepció egyik megálmodójával, Corentin Thiercelin építésszel készített interjút.

Kis község is kaphat komoly támogatást egészségmegőrzésre

Káros szenvedélyek elleni küzdelem, a mozgás népszerűsítése, egészséges táplálkozás és a lelki egészség megőrzése volt a fő célkitűzése annak a nyolc hónapon át tartó programnak, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben szerveztek. A község 10 millió forintot kapott az Európai Uniótól az Egészség-Völgy rendezvényeire. Bebizonyosodott, kisebb közösségeknek is érdemes ilyen célokra pályázni.

Fotoszintetizáló városi bringa

A bangkoki LightFog formatervező stúdió egy különleges kétkerekű terveinek elkészítésével nyerték meg a RedDot formatervezési díjat.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat