Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Családi házak felújítását támogatja a százhalombattai önkormányzat

Családi házak energiatakarékos felújítására nyújthatnak be pályázatot a százhalombattaiak, az önkormányzat húszmillió forintot különített el e célra - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.

Egy találmány, ami megváltoztathatja a világot

Szinte minden környezetvédelmi ötletnek járó díjat megnyert már a Solar Roadways projekt. Egy idahói házaspár kezdett kísérletezni 2009-ben olyan napelemekkel, amik nagyon ellenállóak, és elbírják a legnehezebb autókat is.

Látható az arcról, mi hiányzik nekünk

Az arcunkra minden hiánytünet rá van írva, és a szakértők olvasni tudják az arcdiagnosztika-fiziognómia eszközeivel.

Ásványhiány miatt kialakuló betegségek

A legtöbb betegség kialakulásában szerepet játszik, hogy a szervezetből hiányzik valamilyen alapvető tápanyag. Az alábbiakban felsoroljuk, melyek a legfontosabbak, és mi a funkciójuk az emberi szervezetben.

Rosta Gábor, „A városi tanya”

A nagy sikerű könyv szerzője előadást tart a budapesti Zöldboltban új könyvének, a „Közösségi kertek”-nek megjelenése alkalmából!

Fülemülék éjszakája 2014

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket.

Fotó:Orbán Zoltán

Öntisztító akvárium és konyhakert egyben

Az Aquaponics Garden egy elegáns kis öntisztító akvárium, melynek tetején növényeket termeszthetünk. A zárt rendszerben többek között babot, oregánót, vagy spenótot is nevelhetünk.

Az első pesti taxi kipufogó nélkül

Egyensárgára fényezték, pedig zöld színt érdemelne a Nissan Leaf, amely a világ több nagyvárosa után már Budapesten is jár taxiként. De vajon hányszor kell tölteni egy műszak alatt? Mennyit lehet vele spórolni egy dízelhez képest, és mikor hozza be az árát? Másfél hónap után összegezzük az első példány tapasztalatait.

Egy csavarhúzó, négy nap, és kész a ház

Egy csavarhúzóval alig négy nap alatt össze lehet szerelni és négyzetméterenként 200 euróba kerül. Na vajon mi ez? Nem, nem egy Ikea-bútor, hanem egy ház, mégpedig egy igen kedvező energiafogyasztással rendelkező épület. A dél-franciaországi Marseille-ben működő Multipod Studio már két éve azon dolgozik, hogy a könnyűszerkezetes épületkonstrukciót tökéletesítsék, egyelőre ugyanakkor még csak két épületet sikerült felhúzniuk. A hvg.hu a koncepció egyik megálmodójával, Corentin Thiercelin építésszel készített interjút.

Kis község is kaphat komoly támogatást egészségmegőrzésre

Káros szenvedélyek elleni küzdelem, a mozgás népszerűsítése, egészséges táplálkozás és a lelki egészség megőrzése volt a fő célkitűzése annak a nyolc hónapon át tartó programnak, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben szerveztek. A község 10 millió forintot kapott az Európai Uniótól az Egészség-Völgy rendezvényeire. Bebizonyosodott, kisebb közösségeknek is érdemes ilyen célokra pályázni.

Fotoszintetizáló városi bringa

A bangkoki LightFog formatervező stúdió egy különleges kétkerekű terveinek elkészítésével nyerték meg a RedDot formatervezési díjat.

Zöld nyomtatás: tinta helyett vízzel

Vízsugaras nyomtatóval lepték meg a világot az északkelet-kínai Csilin Egyetem vegyészei.


Csontváz ihlette a magyar busztanulmányt

Fiatal magyar tervező alkotta meg a Credo E-Bone néven bemutatott forradalmi buszkoncepciót. A tanulmány nem pusztán hatékonyságával, hanem egyedi megjelenésével is új színt vihetne a hazai buszgyártásba. Simon Péter tiszta üzemű tanulmányát hidrogén hajtja, könnyűépítésű karosszériájának szerkezetét az emberi csontváz ihlette.

Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

A kishibás háztartási eszközöktől a ruhaneműig mindent megreparálnak a holland Repair Café közösségi mozgalom tagjai, akik között sok nyugdíjas és munkanélküli is van.

Brutális rekorddal sokkol a német napenergiatermelés

Németországban ma 8 és félmillióan élnek olyan épületben, ahol a napenergia hasznosításával áramot vagy hőenergiát állítanak elő.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat