Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Farmerkedés a nagyvárosi idősek otthonában

Idősek otthonát kombinálná a városi kertekkel a SPARK Architects, ezzel egy csapásra segítene a városi környezet zöldítésén és a korosabb lakók szabadidejének hasznos és egészséges eltöltésén.

Élelmiszerbiztonság a mobilon

Elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), NÉBIH Navigátor alkalmazása.


Bemutatták a jövő akkumulátorát

Az elektronikai eszközök az elmúlt évtizedekben rengeteget fejlődtek: szebbek, jobbak, okosabbak, kényelmesebbek, több pixelt rajzolnak ki, és jobban szólnak. A teljesítmény növekedése exponenciális volt, de egyvalami nem bírta tartani a lépést:
az akkumulátor.


Miért jobbak a bio élelmiszerek és kozmetikumok?

Honnan ismerhetőek fel a hiánybetegségek, miért ne étrend-kiegészítővel kúráljuk magunkat, és miért van nagy szerepe a biogazdálkodásból származó alapanyagoknak? Összefoglaló Dr. Szentmihályi Klára, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia kutatójának elmondása alapján.

Termékteszt: Öko tisztítószerek

Egy öko tisztítószertől elvárás, hogy ne tartalmazzon irritatív anyagokat, viszonylag sok természetes összetevő legyen benne, mentes legyen bármilyen szintetikus színezéktől, illatanyagtól. Lehetőleg legyen valamilyen minősítése, mert a fogyasztót leginkább ez tájékoztatja. Tesztünkben 13 öko általános tisztítószert vizsgáltunk.

Nem lehetetlen az ingyen áram

A lapos tévék méretére zsugorított háztartási akkumulátorokat vizionál a Tesla villanyautókat gyártó cég vezetője, amelyekkel a napközben napenergiával előállított elektromos áram eltárolható, majd az esti csúcsfogyasztás idején felhasználható.

Ilyen új busz csak Magyarországon fut

Forgalomba állt itthon a Modulo, amely a világ első kompozit, vagyis műanyagból készült elektromos busza – hangzott el a köztévé hétfő esti Híradójában. A speciális anyagnak köszönhetően a karosszéria két tonnával könnyebb a hagyományoshoz képest, ami sokkal kisebb terhelést jelent az utaknak is.

Egyre többen használnak zöld energiát

Gyors növekedés után 2013-ban már a megújuló energiaforrások adták a globális áramtermelés 22 százalékát a Nemzetközi Energia Ügynökség (NEÜ) éves jelentése szerint. A nemzetközi szervezet ugyanakkor aggódik, hogy lassulhat a megújuló forrásokból származó kapacitásnövekedés üteme.

Papírból bútor? Lehetséges!

Papírból bútor? Furcsán hangzik, de létezik, ráadásul strapabíróbb, mint gondolnánk! A papír újrahasznosítása már nagyon elterjedt, kapható úgynevezett újrapapírból gyártott WC-papír, rajzlap, füzetek, és már különböző bútorok is.

Olcsó, tiszta, 15 éves kapacitású akkumulátor készül

A megújuló energiaforrások kihasználása az egyik nagy lehetősége az emberiségnek arra, hogy hosszú távon gondolkodhassunk ezen a bolygón.

Oszd meg és használd

Mennyi káros anyaggal terheljük a környezetet azért, hogy mindenkinek legyen saját mosógépe, amely a tervezett elavulás eredményeképpen néhány év múlva úgyis lecserélésre kerül?  Vajon mennyi termőföldet használunk fel arra, hogy szállodákat húzunk fel?

Nem erősítik meg a globális felmelegedési hipotézist

Az Orosz Antarktiszi Expedíciónak jég és éghajlati helyzet állandó megfigyelései az Antarktiszon nem erősítik meg a globális felmelegedési hipotézist.

Jobb helyeken a szemét építőanyag is lehet...

A világ első organikus tornyháza újrahasznosított hulladéktól lesz majd egyre magasabb. Eleve így is tervezik.

A nap legyőzi a szenet

Győzött a napenergia, a nagy szénerőművek és a centralizált energiatermelés napjai meg vannak számlálva – írja a The Guardian. A brit lap Ausztráliából kölcsönzött példája szerint 2018-ra a napelemek kifizetődő megoldást jelentenek majd a nagyvárosok energiaellátására, és 2040 körül eljön az a pillanat, amikor a felhasznált energia nagyobbik felét a felhasználás helyén fogják megtermelni.

Budapest idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez

Az idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez Budapest a Fővárosi Közgyűlés hétfői döntése értelmében.

Különdíjat nyert Pécs a megújuló energiát használó települések európai versenyén

Különdíjat kapott Pécs a Megújuló Energiaforrások Bajnokságán (RES Champions League), a város az elismerést a megújuló energia hasznosításával összefüggő fejlesztéseknek és a fenntartható energiagazdálkodás iránti elkötelezettségének köszönheti - tájékoztatta az Energiaklub hétfőn az MTI-t.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat