Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Élelmiszerbiztonság a mobilon

Elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), NÉBIH Navigátor alkalmazása.


Bemutatták a jövő akkumulátorát

Az elektronikai eszközök az elmúlt évtizedekben rengeteget fejlődtek: szebbek, jobbak, okosabbak, kényelmesebbek, több pixelt rajzolnak ki, és jobban szólnak. A teljesítmény növekedése exponenciális volt, de egyvalami nem bírta tartani a lépést:
az akkumulátor.


Miért jobbak a bio élelmiszerek és kozmetikumok?

Honnan ismerhetőek fel a hiánybetegségek, miért ne étrend-kiegészítővel kúráljuk magunkat, és miért van nagy szerepe a biogazdálkodásból származó alapanyagoknak? Összefoglaló Dr. Szentmihályi Klára, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia kutatójának elmondása alapján.

Termékteszt: Öko tisztítószerek

Egy öko tisztítószertől elvárás, hogy ne tartalmazzon irritatív anyagokat, viszonylag sok természetes összetevő legyen benne, mentes legyen bármilyen szintetikus színezéktől, illatanyagtól. Lehetőleg legyen valamilyen minősítése, mert a fogyasztót leginkább ez tájékoztatja. Tesztünkben 13 öko általános tisztítószert vizsgáltunk.

Nem lehetetlen az ingyen áram

A lapos tévék méretére zsugorított háztartási akkumulátorokat vizionál a Tesla villanyautókat gyártó cég vezetője, amelyekkel a napközben napenergiával előállított elektromos áram eltárolható, majd az esti csúcsfogyasztás idején felhasználható.

Ilyen új busz csak Magyarországon fut

Forgalomba állt itthon a Modulo, amely a világ első kompozit, vagyis műanyagból készült elektromos busza – hangzott el a köztévé hétfő esti Híradójában. A speciális anyagnak köszönhetően a karosszéria két tonnával könnyebb a hagyományoshoz képest, ami sokkal kisebb terhelést jelent az utaknak is.

Egyre többen használnak zöld energiát

Gyors növekedés után 2013-ban már a megújuló energiaforrások adták a globális áramtermelés 22 százalékát a Nemzetközi Energia Ügynökség (NEÜ) éves jelentése szerint. A nemzetközi szervezet ugyanakkor aggódik, hogy lassulhat a megújuló forrásokból származó kapacitásnövekedés üteme.

Papírból bútor? Lehetséges!

Papírból bútor? Furcsán hangzik, de létezik, ráadásul strapabíróbb, mint gondolnánk! A papír újrahasznosítása már nagyon elterjedt, kapható úgynevezett újrapapírból gyártott WC-papír, rajzlap, füzetek, és már különböző bútorok is.

Olcsó, tiszta, 15 éves kapacitású akkumulátor készül

A megújuló energiaforrások kihasználása az egyik nagy lehetősége az emberiségnek arra, hogy hosszú távon gondolkodhassunk ezen a bolygón.

Oszd meg és használd

Mennyi káros anyaggal terheljük a környezetet azért, hogy mindenkinek legyen saját mosógépe, amely a tervezett elavulás eredményeképpen néhány év múlva úgyis lecserélésre kerül?  Vajon mennyi termőföldet használunk fel arra, hogy szállodákat húzunk fel?

Nem erősítik meg a globális felmelegedési hipotézist

Az Orosz Antarktiszi Expedíciónak jég és éghajlati helyzet állandó megfigyelései az Antarktiszon nem erősítik meg a globális felmelegedési hipotézist.

Jobb helyeken a szemét építőanyag is lehet...

A világ első organikus tornyháza újrahasznosított hulladéktól lesz majd egyre magasabb. Eleve így is tervezik.

A nap legyőzi a szenet

Győzött a napenergia, a nagy szénerőművek és a centralizált energiatermelés napjai meg vannak számlálva – írja a The Guardian. A brit lap Ausztráliából kölcsönzött példája szerint 2018-ra a napelemek kifizetődő megoldást jelentenek majd a nagyvárosok energiaellátására, és 2040 körül eljön az a pillanat, amikor a felhasznált energia nagyobbik felét a felhasználás helyén fogják megtermelni.

Budapest idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez

Az idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez Budapest a Fővárosi Közgyűlés hétfői döntése értelmében.

Különdíjat nyert Pécs a megújuló energiát használó települések európai versenyén

Különdíjat kapott Pécs a Megújuló Energiaforrások Bajnokságán (RES Champions League), a város az elismerést a megújuló energia hasznosításával összefüggő fejlesztéseknek és a fenntartható energiagazdálkodás iránti elkötelezettségének köszönheti - tájékoztatta az Energiaklub hétfőn az MTI-t.

RÁSZORULÓ GYEREKEK IS KIPRÓBÁLHATTÁK AZ ÉLMÉNYSPORTOKAT

Lezárult az az egyéves programsorozat, amelynek révén Csolnok és Környéke Általános Iskola tanulói, 545 diák tartalmas és maradandó élményeket, tapasztalatokat szerezhetett. A csolnoki, annavölgyi, dági, sárisápi, únyi iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által elnyert pályázat révén 171 millió forintos támogatáshoz jutottak. Ennek révén rosszabb anyagi helyzetben lévő családok gyermekei is számos élménysportot próbálhattak ki és kulturális programokon vehettek részt.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat