Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Földházak az ökológiai túlélésért

Utánozhatatlan hő- és hangszigetelés, kiváló energiamegtartó képesség, természetes anyagok: ezek az újra népszerűvé vált földházak legfőbb jellemzői.

Fa, szén, biobrikett: mit vásároljunk a kandallóba télire?

Bár odébb van még a fűtési szezon, néhány fontos tudnivaló mindenképpen szükséges ahhoz, hogy eldönthessük: milyen előnyök szólnak a kandalló mellett?

Porszívók tenger(ny)i szemétből

Igazán különleges ötlettel rukkolt elő az egyik háztartási gépeket gyártó cég: porszívókat készített az óceánokon és tengereken hömpölygő szemétből. Kampányukkal a műanyagszennyezés problémájára és az újrahasznosítható műanyag hiányára kívánják felhívni a figyelmet. Az óceánok ugyanis tele vannak műanyaghulladékkal, míg a szárazföldön hiány van a környezetbarát termékek, például a porszívók gyártásához

Percenként egymillió nejlonzacskót használunk

Egy nejlonzacskót 25 percig használunk, utána 300-400 évig szennyezi a környezetet. Mégis naponta félmilliárd darabot dobunk el.

Kóstolható az első hazai biosör

Elkészült az első hazai gyártású biosör. A gabonanemesítéstől a palackozásig ívelő projekt eredménye nem csak jóízű és vegyszermentes, de antioxidánsokban, nyomelemekben is gazdagabb a többi sörnél.

Visnyeszéplak: a közösség, ahol pénz nélküli világot próbálnak teremteni

A magyar vidék kedvelőinek Visnyeszéplak mára már fogalom: az önfenntartó csendes ökofalunak már kicsik és nagyok közt egyaránt híre ment az országban.

Egy havi fizetést pazarolhatunk el a fürdéssel!

Évente akár 100 m3 vizet is megóvhat egy család, ha a fürdés helyett a zuhanyzást választja.

Környezettudatos építőanyagok: vissza a vályoghoz

Újra előkerül a vályogtégla és a vályogszigetelés egy nyugat-magyarországi üzem tevékenysége nyomán. Eddig is voltak hívei és hirdetői a hagyományos anyagokból való építkezésnek, de a megvalósítóinak száma még mindig elenyésző az alapanyagok beszerzési nehézségei és a magas ára miatt.

Fapálcikák és kivágott erdők

A legfrissebb hírek szerint Kína az eldobható fapálcikáival olyan mértékben veszélyezteti az erdőit, amely ökológiai katasztrófához is vezethet.

Szelidített tornádó, mint energiaszolgáltató?

Az emberiség eszmélése óta igyekszik a természet erőit a maga szolgálatába állítani. Miért éppen a legpusztítóbb viharokat ne lehetne „megszelídíteni” és hasznossá tenni?

A Föld “zöld” térképe

A NASA elkészítette új interaktív térképét, mely a Föld növényzetét mutatja.

Új trükk a gyorséttermekben

A tökéletes külsejű élelmiszerek ideje lejárt!

Belterületi vízrendezés kezdődik Tápiószecsőn

Egy elnyert uniós projekt segítségével jelentős részben megoldódni látszanak a csapadékvíz elvezetésének évtizedes gondjai Tápiószecsőn. Az összesen csaknem 89 millió forint költségvetésű, most induló projektet az állam és az Európai Unió 90 százalékos, 79,6 millió forintos támogatásban részesítette.

Árvíz - Képekben

 


Árvíz 2013

Csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs péntek reggel.

A valóban zöld izzó

Magyar tervező,Bodonyi Gyula tervezte azt a villanykörtét, mely a zöld algát hasznosítja fényforrásként.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat