Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-hírek

Kávézaccból állítottak elő biodízelt kutatók

Kávézaccból állítottak elő biodízelt az amerikai Cincinnati Egyetem kutatói.


Szalmabála-kertészkedés: újabb lépés a fenntartható önellátás felé

A szalmabála-kertészkedés általában szalmabálába ültetett növényekből álló emelt ágyásokat jelent, a tapasztalatok szerint számos előnyét élvezhetjük.

Saját palántát minden panel erkélyére!

Zöldség- és fűszerkertté változtatná a panellakások balkonjait egy induló vállalkozás, amely a finanszírozástól kezdve a reklámozásig mindent végiggondolt a társadalmi hasznosság elve alapján. Az értékesítésre szánt palántákat például autisták és megváltozott képességűek nevelgetik, a házi növénynevelde "cserepei” pedig komposztálható anyagból készülnek.

Számlák helyett: ingyen, a nap melegével fűtött földház

Schneider László: "Földházfejlesztésem során a természetes anyagok alkalmazása, a szinte fanatikus költséghatékonyság, és a megalkuvás nélküli műszaki tisztaság - merész egyszerűség - voltak a vezérlő elveim. Érdemes volt ezeket ellenszélben sem feladni. Zseniális dolgok sűrűsödtek és idomultak össze.

Negyven év után újra tömegesen rajzik a dunavirág

Az elmúlt években újra megjelent és Tahitótfalunál idén tömegesen rajzik a tiszavirághoz hasonló dunavirág, amely valószínűleg a vízszennyezés miatt pusztult ki Magyarország legnagyobb folyójából.

A Napnál melegebb, a pokolnál hidegebb a jövő erőműve

Már kezd alakot ölteni a világ első olyan fúziós erőműve, amely több energiát termel majd, mint amennyit fogyaszt.

Ne moss 30 C-on!

Egy friss kutatás kimutatta, hogy a környezetkímélő és olcsóbb, 30 C fokos gépi mosás ideális körülményeket teremt a baktériumok szaporodásához, amelyek a mosógépben maradva újabb adag ruhát fertőznek meg.

Új napelemparkok épülnek itthon

Nő a megújuló energiaforrások használata Magyarországon. Ópusztaszer külterületén és Balástyán várhatóan szeptemberre, míg a Pécs melletti Tüskésréten októberre készül el egy-egy napelempark.

Startolt a 3. Nemzetközi Duna Expedíció

Magyar kutató tudományos vezetésével – 2001 és 2007 után harmadik alkalommal – kezdődött meg a világ legnagyobb folyókutató felmérése a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) koordinálásában.

E-autó töltőállomások: háborgás itt, fejlesztés ott

Alaposan belehúztak a britek az elektromos autók töltőhálózatának kiépítésébe. Meglepő módon nem elégedettség, inkább felháborodás övezi, hogy fontmilliókat öltek a 4100 autó kiszolgálására alkalmas hálózatba, miután kiderült, hogy a kutak ötödét soha, senki nem használta. Hollandiában más szelek fújnak, ott a svájci-svéd ABB vállalat megbízást kapott a teljes országos gyorstöltő hálózat kiépítésére.

Erőteljes olvadás Grönlandon

Mindössze négy nap leforgása alatt a grönlandi jégtakaró teljes felszínét érintő, a történelem során soha nem látott ütemű olvadás következett be.

Csodát tehet a tömegkályha

Nálunk még újdonságnak számítanak, de a skandináv országokban gazdaságosságuk és hatékonyságuk miatt már rendkívül elterjedtek az úgynevezett tömegkályhák és a tömegtűzhelyek.

Dél-Korea: Elektromos járműveket menet közben feltöltő utat adtak át

A vezeték nélküli feltöltőút páratlan a maga nemében.

Mennyibe kerül a napelem a tetőmre?

Németország, Ausztria egyes vidékein szinte minden épület, lakóház, csűr, közintlézmény tetején ott virít a sok napelemtábla. Nálunk is terjednek a minierőművek - vajon mennyibe kerülne az ön házán egy ilyen rendszer?

Nissan: Felavatták a siófoki villámtöltőt

A Nissan és Siófok önkormányzata adta át Siófok belvárosában, a Városház téri felszíni parkolóban telepített elektromos autó villámtöltő berendezést.


Eltűnt méhek nyomában

“Ha a méhek eltűnnek a föld színéről, az emberiségnek 4 éve van hátra”


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat