Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Jövő

Árvízvédelemre is készül a zalaegerszegi csapadékvíz-elvezető hálózat

Az utóbbi években gyakrabban jelentkező, hirtelen nagy mennyiségű csapadék kezelését és a Zala kiöntésének megakadályozását is szolgálja az a csatornahálózat, amely október végére készül el Zalaegerszegen - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

KPMG: atomenergia lehet a megoldás

A fukusimai atomerőmű katasztrófájának hatására ugyan visszavontak néhány nukleáris programot, ennek ellenére az atom továbbra is jelentős szerepet játszik a világ energiatermelésében. Jelenleg ez az egyetlen olyan költséghatékony alternatíva a szénnel, a gázzal, illetve az olajjal szemben, amely maradéktalanul megvalósítható - véli a KPMG globális energetikával foglalkozó intézete.

Több mint kétmilliárd forintért szennyvízcsatorna-hálózatot építenek Füzesgyarmaton

Több mint kétmilliárd forintért szennyvízcsatorna-hálózatot építenek a Békés megyei Füzesgyarmaton, valamint felújítják és bővítik a meglévő tisztító telepet is - közölte a város polgármestere szerdán az MTI-vel.

A termálvizeknek köszönhetően zöldségtermesztő nagyhatalom lehet Magyarország

A Kárpát-medence alatt húzódó termálvízkincs jobb kihasználásával zöldségtermesztési nagyhatalommá válhatunk, ehhez nagy lépés lehet az indulás előtt álló, Turán létesülő, szakmai körökben turai modell néven futó, paradicsomtermesztésre berendezkedő óriás üvegház megépítése - állítja a 7,4 milliárdos beruházást összefogó hazai befektető csoport, a Sugár Holding ügyvezetője.

A víz különleges örökség, amelyet őrizni és védeni kell

A víz különleges örökség, amelyet őrizni és védeni kell - hangzott el a Magyarország vízgazdálkodása: helyzetkép és stratégiai feladatok című tanulmánykötet szerdai bemutatóján a Magyar Tudományos Akadémián.

Elkezdődhet a Sopron környéki hulladékkezelő építése

Augusztusban elkezdődhet a Sopron környéki hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése - közölte hétfőn a megyei jogú város önkormányzata.

A következő év a helyi zöld cselekvési terveké

Az önkormányzatoknak mielőbb érdemes elkészíteniük egyéni stratégiáikat, cselekvési terveiket, hiszen a beruházások és fejlesztések mindig egy adott településhez kapcsolódóan valósulnak meg, annak erőforrásaira, agro-ökológiai helyzetére, geográfiai sajátosságaira, zöld vagyonára és a meglévő infrastruktúrára építve – hangsúlyozta Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára 2011. május 5-én, a RENEXPO Central Europe megnyitóján.

A jövőnk a tét

Honlapunk vendége volt a Magyar Televízió, ezen belül a Híradó ma is méltán népszerű volt műsorvezetője, Bayer Ilona. A parlamenti Környezetvédelmi Bizottság Nívódíjával kitüntetett újságírót az ételcsomagolási és a szemétgyűjtési szokásairól faggattuk.

A hibrid szexi

Nem mindenkit hat meg a környezetvédelem, a fenntarthatóság, vagy Földünk fogyóban lévő természeti készletei, ezért a környezettudatos autók gyártói kezdenek átállni a zsigeri érvekre.

A geotermális energia és a földhő hasznosítás mértéke 2020-ig ötszörösére növekedhet

 

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár 2011. május 3-án, egy budapesti konferencián ismertette a kormány geotermikus energiaforrásokkal kapcsolatos célkitűzéseit.

Zöld parkolás: Elektromos autók töltése a napelemes fák árnyékában

A jövő városaiban a fenntarthatóságot nemcsak a ma még zöld technológia szavakkal felbélyegzett berendezések fogják alkotni, az energiahatékonyság elve minden területre átszivárog majd, így kezdve egy fenntartható, új korszakot.

Zöld üzemre vált a Range Rover

Utolérte a végzet a Range Rover A Land Rover sem ússza meg, hogy a környezetvédelem főszerepet kapjon a modellprogramjában. Ezt az elméletet támasztja alá a Genfben bemutatandó Range_e hibrid.

Közeledik a tizedik ETAP Ökoinnovációs Fórum

 

 

 

 

 

 

 

2011. március 21-23. között rendezik meg Birminghamben a tizedik ETAP Ökoinnovációs Fórumot, melynek célja összehozni és együttműködésre ösztönözni a kulcsszereplőket a környezetvédelem, a tudomány, az üzleti élet, a pénzügyi finanszírozás, és a (politikai) döntéshozatal területéről.

A balatoni környezetvédelem Európa élvonalában

Új technológiával bővülhet hamarosan a Som külterületén épült modern nagytérségi hulladékkezelő-ártalmatlanító központ.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat