Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Jövő

2015-től érkezhetnek a hidrogénhajtású Toyoták

A japán gyártó egészen komolyan gondolja az új technológia használatát, és 2015-től megkezdheti a hidrogénhajtású autóinak szériagyártását.

A Toyota nagy hangsúlyt fektet a különböző technológiai fejlesztésekre. A hibrides és az elektromos piac mellett a hidrogénhajtás is egyre nagyobb teret nyer magának a gyártók között. A japánok nagy hangsúlyt fektetnek erre a relatíve még mindig újnak mondható technológiára, melynek szériás zászlóshajója lehet az FCV koncepció.A Toyota a Las Vegasban megrendezésre került Consumer Electronics Show eseményen állt elő a terveivel, mely szerint 2015-től piacra kerülhet az autó, amit bárki megvásárolhat majd. A hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt években sokat fejlődött a technika, és immáron elérhető áron tudják kínálni az ilyen hajtással rendelkező autókat. A illetékesek 95%-os árvisszaszorításról beszéltek. Ezzel együtt a háttérben már megkezdődtek a hidrogénes töltőállomások kiépítése is.

Az első ilyen autó Kaliforniában kerülhet először forgalomba, mivel az állam egy nagyobb összeggel kívánja támogatni ezen töltőállomások kiépítését. 2024-re ez akár 100 ilyen létesítményt is jelenthet. 2015-re 20, addig 2016-ra 40 állomást terveznek felhúzni.A Toyota egy nagyon hatékony autót dob majd piacra, mely egy feltöltéssel közel 500 kilométert lesz képes megtenni. Ezek a típusok több mint 120 lóerősek lehetnek. A töltési idő gyakorlatilag minimális lesz, ami 3-5 percet vesz igénybe.

Forrás:tisztajovo.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat