Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Jövő

Szennyvíztisztítás áramtermeléssel?

A legújabb kutatások szerint egyes baktériumok képesek úgy kivonni a vízből a szennyező anyagokat, hogy közben hidrogén és marószóda termelésével energiát állítanak elő abból.

Az Európai Bizottság Science for Environment Policy nevű információs szolgáltatása új riportot tett közzé azokról a technológiákról, amelyek segítségével szennyvízből lehet hidrogént és más értékes vegyi anyagokat előállítani.
Az előzetes tanulmányok alapján az úgynevezett bioelektrokémiai rendszerek olyan elektromos aktivitású baktériumokat használnak, amelyek egyrészt eltávolítják a vizet szennyező anyagokat, másrészt hidrogént vagy marószódát vonnak ki a vízből.
A technológia jelentősége abban áll, hogy képes fedezni  szennyvíz megtisztításához szükséges energiát - sőt a mikrorganizmusok alkalmazásával a módszer a jövőben akár elektromos áram előállítására is alkalmas lehet. A kutatások mindazonáltal egyelőre csak korlátozott eredményeket mutatnak fel – a szennyvízkezelési eredmények ígéretesek, ám a szélesebb körű tesztelés még várat magára.

forrás:mandiner.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat