Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Jövő

Négymilliárd forint értékű fejlesztések a Mátrában

Közel négymilliárd forint értékű turisztikai, környezetvédelmi és területfejlesztési beruházás valósul meg a következő időszakban a Mátrában és a Mátraalján - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a térség országgyűlési képviselője.

A fejlesztések az ország legmagasabban fekvő tavánál, a Gyöngyöshöz tartozó Sástónál, a Felső-Mátrában és Domoszlón valósulnak meg - közölte Balázs József (Fidesz).
Elmondta: Gyöngyös önkormányzata közel 300 millió forintot nyert el a Sástó rehabilitációjára, ökoturisztikai fejlesztésére. Egy másik, 400 milliós beruházás keretében pedig az ország egyik legmodernebb kempingjévé válik a sástói.
Ugyanakkor a Magyar Természetbarát Szövetség 470 millió forintot nyert az Országos Kéktúra útvonal korszerűsítésére a Mátrában, egy magánvállalkozás pedig szintén pályázat nyomán 395 millió forintot használhat fel a felső-mátrai Hotel Vadvirág újjáépítésére.
Domoszlón 722 millió forintos támogatás nyomán valósulhat meg a település 855 millió forint értékű csatornázása, illetve a tervek szerint a község határában épül ki egy 1,6 milliárd köbméternyi víz befogadására alkalmas dombvidéki víztározó az állami víztározó-építési program keretében, 1,2 milliárd forint ráfordításával.
Ez hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, illetve növeli a mezőgazdasági termelés biztonságát - sorolta a fejlesztéseket Balázs József.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat