Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Jövő

Technológiai fejlesztés nélkül végleg lemarad a hazai sütőipar

Interjú Kocsis Csabával, a sütőipari berendezések értékesítésével több mint 20 éve foglalkozó Kogép Kft. ügyvezetőjével.


A Toyota nem viccel, tényleg lesz hidrogénautója!

A Toyota Motor Corporation egy tokiói sajtótájékoztatón bemutatta a négyajtós, hidrogén hajtóanyagcellás modelljének a külső formatervét, illetve ismertette a japán kiskereskedelmi árat.

Őszintén az olajlobbiról, a napáramról és a Leafről

A Nissan elsőként alkotott olyan eszközt, amellyel egy elektromos autó tulajdonosa puffertárolóként tudja használni autóját napelemes (vagy szélkerekes) házában, mert az autó vissza is tudja adni az épületnek az akkujában tárolt áramot - mondta el Palkovics Péter.

2015-től érkezhetnek a hidrogénhajtású Toyoták

A japán gyártó egészen komolyan gondolja az új technológia használatát, és 2015-től megkezdheti a hidrogénhajtású autóinak szériagyártását.

Újra tömörgumik kerülhetnek az autókra

Százhuszonöt év után visszatérnek a levegő nélküli abroncsok.


Hódít az egykerekű villanybringa Bécsben

A roller már a múlté, az egykerekű villanybicikli az új sláger az osztrák fővárosban. Egy feltöltéssel 20 kilométert bír és akár 16 km/h-ás sebességre is képes. Parkolhatunk vele olcsón a ruhatárban, de félmillióba kerül.

Elektromosság az űrből

Oroszország vezetheti az űrelektromosság világpiacát, terveik szerint 2015-2017-től.

Világítson virággal!

Lassan búcsút vehetünk a hagyományos éjjeli lámpáktól: jönnek a biofényű növények.

Ősi nyálkából ruhadarabok

Az óceán mélyén élő primitív teremtmények, a közönséges nyálkás angolnák váladékában látják kanadai tudósok azt a természetes alapanyagforrást, amelyből a megfelelő módszerek kidolgozásával textilipari termékek készülhetnek a jövőben, kiváltva a szintetikus szöveteket.

Szennyvíztisztítás áramtermeléssel?

A legújabb kutatások szerint egyes baktériumok képesek úgy kivonni a vízből a szennyező anyagokat, hogy közben hidrogén és marószóda termelésével energiát állítanak elő abból.

Szokatlan környezetbarát hobbitház épült Walesben

Simon Dale bebizonyította, hogy nem feltétlen kell építésznek lenni ahhoz, hogy megtervezz és megépíts egy gyönyörű, kényelmes, alacsony fogyasztású otthont. Mindössze 3000 font (ez nagyjából egymillió forint), néhány egyszerű szerszám, egy kis segítség az apóstól és a barátoktól, no meg egy jó ötlet és némi elszántság kellett ahhoz, hogy ez a kedves kis ház felépüljön.

A tengeri sün a szénd-dioxid hatékony megkötésének modellje lehet

A tengeri sün természetes képessége a szén-dioxid elnyelésére modellként szolgálhat a szén-dioxid hatékony befogására és tárolására - vélik brit kutatók.

Újrahasznosítja a cigarettacsikket egy fiatal amerikai vállalkozó

A világon elsőként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetője a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.

Előveszi 1 literes fogyasztású autóját a VW?

Az igazán futurisztikus Volkswagen XL1-ből akár idén legyárthatnak egy limitált sorozatot.

Levegővel is hajtaná autóit a Peugeot-Citroen

A Peugeot-Citroen bemutatott egy olyan újfajta hibridhajtást, amelyben sűrített levegő helyettesíti az elektromos hajtást. A Hybrid Airnek hívott új technológia révén az alsó szegmensben lévő autóik, mint a C3 vagy a Peugeot 208 esetében a károsanyag-kibocsátási szint a rendkívül alacsonynak számító 69g/km-es szinten tartható.

Felezné a repülők fogyasztását a NASA

A NASA bemutatta Flying Wing kódnevű fejlesztését, amin három éve dolgoznak az űrhivatal mérnökei a Pratt & Whitney és a Boeing szakértőivel közösen.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat