Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Minden eddiginél nagyobb naperőművet építenek Magyarországon

Jövőre a Mátrai Erőműben telepítik Magyarország eddigi legnagyobb napelemtelepét, amely 3-szor 20 megawattnyi teljesítménnyel bír majd.


Jövőre a Mátrai Erőműben húznák fel Magyarország legnagyobb napelemtelepét, a háromszor húsz MW-ból jövőre kettő - Bükkábrányban, illetve Visontán - biztos megvalósul. Így Magyarország messze legnagyobb napelemfarmja jöhet létre -
írja a Népszava. A német RWE irányítása alatt álló Mátrai Erőmű folyamatban lévő eladásra hivatkozva nem kommentálta a lap értesülését. Az erőmű iránt a cikk szerint épp az állami MVM érdeklődik.

Az első, több mint hatmilliárd forintból felépített 16 MW-ot - ami jelenleg szintén a legnagyobb - 2015 végén adták át. A napelemfarm felépítése után a cég arra panaszkodott, hogy 2016-tól már nem írhatóak le az ilyen beruházások az adóalapból. Ugyanakkor az RWE a jelek szerint mégis vonzónak találta a napelemmel megtermelt áram kötelező, kilowattóránként (kWh) mintegy 32 forintos átvételi árát, és a befektetés megtérülését támogatják a zuhanó napelemárak is.

Jelenleg körülbelül 200 MW-nyi napelem üzemel az országban, a tavaly év végi engedélykérelmi roham nyomán a kisebb napelemes erőművek számában is hamarosan robbanásszerű emelkedés várható -jegyzi meg a lap.

A Paks 2 gigaberuházás kapcsán épp a napokban írtunk elemzést arról, mi lenne, ha Magyarország inkább napelembe fektetne.

Forrás:portfolio.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat