Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Tiszta feszültséggel delejez a Transzformer garázs

Feltölti az autót energiával, árnyékol, majd dolga végeztével tovább utazik a csomagtartóban egy svéd autógyár támogatásával kifejlesztett új mobil parkoló pavilon.

A Los Angeles-i Synthesis Design + Architecture iroda pavilon koncepciója egy autógyár által megrendezett korábbi pályázat nyertese, mely az első hordozható töltőállomás hibrid autók számára. A prototipust a napokban mutatták be Milánóban. A pavilon CNC technológiával hajlított, 24 részből álló alumínium csővázát egy vinylbe ágyazott poliészter háló membrán (fólia – a szerk.) borítja. A váz szétszedhető és összecsomagolva a csomagtartóban szállíthat. Újra felállítása 2-3 ember kevesebb, mint egy órányi munkájával valósítható meg, írja a tervlap.hu.

Összesen 252 flexibilis napelemet rögzítettek a felületet alkotó könnyű szövet felületére olyan elrendezésben, hogy optimalizálja a nap felé fordulásukat Olaszország egész területét figyelembe vevő átlagértékkel. Amint a nap körbejár az égbolton a legkevesebb energiát termelő panelek automatikusan ki, a jobban termelők pedig bekapcsolnak hogy a hatékonyság a legmagasabb legyen. A fotovoltaikus panelek által termelt energia a szövetbe integrált vezetékhálózaton keresztül egy akkumlátort tölt, ami így indirekt módon „delejezi” az autó akkumlátorát.

A “Pure Tension” (Tiszta Feszültség) nevet kapott kísérleti szerkezet egy működő prototípus, mely a jövőbeli személyes mobilitás és az alternatív energiaforrások felhasználásának összefüggéseit vizsgálja, miközben digitális tervezési módszereket és innovatív szerkezeti megoldásokkal kapcsolatos kutatásokat is végez.

forrás:alternativenergia.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat