Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Ovisok tanulják a környezet és az élővilág védelmét

Nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatos nevelést. Ezt a filozófiát vallja a Rákosmenti Micimackó Óvoda, amelynek kis növendékei játékos, változatos módon sajátítják el a környezet védelmét, az élővilág tiszteletét. A kicsik és szüleik most azt a feladatot kapták, hogy készítsenek hulladékból hasznos tárgyakat. A legjobbakat kiállították.

Természetvédelmi területen, a Naplás tó mellett fekszik a főváros XVII. kerületében a Rákosmenti Micimackó Óvoda. Ez az elhelyezkedés is inspirálta, hogy itt a nevelés fő iránya a környezetvédelem legyen. Összesen 134 gyerek jár hozzánk, öt csoportban. Egyik kollégánk környezeti nevelő szakvizsgával is rendelkezik – mondta Kovácsné Pálvölgyi Gabriella, az intézmény vezetője.


Elnyertük 2011-ben a „zöld óvoda” minősítést, amit háromévente meg kell újítani. Amellett, hogy zöld, madárbarát óvoda is vagyunk. A saját Micimackó tanösvényünkön minden itt élő növény és madár katalogizálva szerepel, a gyerekek megismerkedhetnek velük, és azzal, hogyan védhetik meg az élőhelyeket. Játékos formában tanulják meg, mit tehetnek a vizek védelmében, vagy azt, milyen veszélyt jelent az eldobált hulladék. Megtanítjuk például, hogy egy üvegtörmelék akár erdőtüzet is okozhat, mert összegyűjti a nap sugarait.
A termekben természetesen szelektíven gyűjtjük a hulladékot, különböző formájú és színű tárolókban. Ebben segít az SCH Ózon Kft. is. Minden évben más akciót találunk ki, egyszer olyan szakembert hívtunk, aki bemutatta a hulladék útját az újrahasznosításig, máskor ökotársasjátékot játszunk. Idén arra kértük a gyerekeket és a szülőket, hogy hulladékból készítsenek ötletes tárgyakat. Ezekből kiállítást is készítettünk – tette hozzá az intézmény vezetője.TL


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat