Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

E-autó töltőállomások: háborgás itt, fejlesztés ott

Alaposan belehúztak a britek az elektromos autók töltőhálózatának kiépítésébe. Meglepő módon nem elégedettség, inkább felháborodás övezi, hogy fontmilliókat öltek a 4100 autó kiszolgálására alkalmas hálózatba, miután kiderült, hogy a kutak ötödét soha, senki nem használta. Hollandiában más szelek fújnak, ott a svájci-svéd ABB vállalat megbízást kapott a teljes országos gyorstöltő hálózat kiépítésére.

Változó lelkesedéssel fogadják az európai polgárok az elektromos autók kiszolgálására alkalmas töltőhálózatokat- írja a Világgazdaság. Míg Magyarországon egyelőre csak mutatóba épült egy-egy ilyen „áramkút”, addig a briteknél kész az országos hálózat. A 2,5 milliárd forintnak megfelelő fontba kerülő beruházást azonban teljesen feleslegesnek tartják a szigetország lakói, mert az elektromos autók aránya elenyésző benzines és gázolajos társaikhoz képest. Botrány tört ki, amikor kiderült, hogy az állomások 18 százalékát egyáltalán nem használták még, 29 százaléknál pedig hetente egy jármű fordul meg. Nagy-Britanniában mintegy 4100 elektromos autó üzemel, ennél valamivel több az állomások száma. A kritikusok szerint értelmesebb dologra is lehetett volna költeni az adófizetők pénzét.
A svájci-svéd ABB csoport most Hollandiában kezd országos mérető elektromos töltőhálózat építésébe, miután Észtországban már befejeztek egy hasonló megbízást. A 16,7 milliós népességű országban 50 kilométerenként lesznek állomások. Az első ilyen egységeket a jövő hónapban kezdik kiszállítani. Úgy tűnik, a hollandok jobban bíznak abban, hogy az elektromos autók elnyerik méltó helyüket a közlekedési eszközök sorában.

TTL


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat