Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Hírek

Nissan: Felavatták a siófoki villámtöltőt

A Nissan és Siófok önkormányzata adta át Siófok belvárosában, a Városház téri felszíni parkolóban telepített elektromos autó villámtöltő berendezést.


A Nissan közleménye szerint jelentős lépés ez a magyarországi elektromos autózás történetében, hiszen július közepén megnyílik a balatoni régió a villanyautó tulajdonosok számára.
Magyarországon ez a harmadik villámtöltő egység, amely nem keverendő össze a 220 voltos töltőoszlopokkal, amelyek egy lemerült autót 8-12 óra alatt képesek csak feltölteni. A villámtöltő 400 voltos egyenárammal mindössze fél óra alatt tölti fel az elektromos autókat, ami lehetővé teszi, hogy a 100-140 kilométer körüli hatótávot egy kávészünet ideje alatt meghosszabbítsák a villanyautósok.

A siófoki villámtöltő csak a kezdet: a hasonló berendezések magas árának ellenére, a Nissan tervei szerint egy éven belül országszerte akár harmincnál is több villámtöltő kezdi majd meg működését. Az ambiciózus tervek a Nissan európai villámtöltő adományozó programjának részét képezik, melynek keretein belül a Nissan az erre nyitott önkormányzatokkal vagy cégekkel publikusan hozzáférhető töltőállomásokat létesít.

Az együttműködésben a Nissan biztosítja a berendezést, míg a partnerei a telepítés és üzemeltetés költségeit állják. A kezdeményezés nem csak a villanyautózás alapjait fekteti le egy adott régióban, de egyben állásfoglalás is a környezeti és társadalmi érdekek, értékek mellett.

Így történt ez Siófok városában is, ahol a gyorstöltő beüzemelése mellett - a norvég Oslo és más európai városok példáját követve - az önkormányzat ingyenes parkolást is biztosít az elektromos autók számára.

forrás:autopro.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat