Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Falu

Természetvédelmi mentőközpontját bővítené a Szegedi Vadaspark

Természetvédelmi mentőközpontjának bővítésére fordítja az idei esztendőben a személyi-jövedelemadó felajánlásokból befolyó támogatásokat a Szegedi Vadaspark – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

Kamerát helyeztek el egy rétisaspár fészkénél a Hortobágyon

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) munkatársainak ötlete nyomán hamarosan a nagyközönség is figyelemmel követheti egy vadon élő rétisaspár életét, miután a természetvédők webkamerát helyeztek el egy fészeknél - közölte a HNP igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit gyűjti össze a Pilisi Parkerdő

A Zsámbéki-medence eltűnőben lévő gyümölcsfajtáinak megőrzését tűzte ki célul a Pilisi Parkerdő Zrt: a lakosság segítségével létrejövő gyűjtemény dokumentálása és bemutatása mellett szeretnék újraéleszteni a szóban forgó fajtákat - mondta el az MTI-nek Lomniczi Gergely, a társaság szóvivője szerdán.

Rekord látogatottságot ért el tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Rekord látogatottságot ért el tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, amelyet 332 ezren kerestek fel az előző évben.


Nem csak oltják, gyújtják is a tüzet a tűzoltók a Hortobágyon

A jövőben nem csak oltják, ha kell gyújtják is a tüzet a tűzoltók a hortobágyi pusztán - mondta Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok az MTI érdeklődésére kedden sajtótájékoztatón.

Csaknem félmilliárdot költhet Balatonfüred turisztikai fejlesztésekre

A Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközponthoz és sétányfelújításhoz nyert több száz millió forint pályázati forrást a balatonfüredi önkormányzat - tájékoztatta a város fideszes alpolgármestere az MTI-t.

Önkéntesek védik Nyíregyházán a környék különleges élővilágát

Önkéntesek segítik a nyíregyházi Sóstói-erdő és az Oláh-rét védelmét, őrizve a két terület ritkaságszámba menő, különleges növényeit, rovarjait, madarait és állatait.

Milliárdos út- és szennyvízberuházás Nógrád megyében

Szennyvízelvezetésre nyert pályázatot közösen öt pásztói kistérségi falu.

Visszaadja a pénzt Ipolytarnóc, nem épül árvízvédelmi töltés

A Nógrád megyei Ipolytarnóc önkormányzata visszaadja az árvízvédelmi töltésre nyert 55 millió forintot, mert a tervet nem fogadták el a szakhatóságok, az előírásoknak megfelelő beruházást viszont nem lehet megvalósítani ennyi pénzből - közölte a polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Több mint hatszázmillió forintos vízminőség-javító program Tolnában

Összesen több mint hatszázmillió forintos európai uniós támogatással négy Tolna megyei településen kezdődik ivóvízminőség-javító program a közeljövőben.

Hat újabb Kerékpárosbarát Település, tíz díjazott munkahely

Hat kerület, falu, város nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, tíz cég, közintézmény a Kerékpárosbarát Munkahely elismerést; előbbiek száma ezzel 24-re, utóbbiaké 30-ra nőtt - hangzott el a szerdai győri átadóünnepségen.

Fejlesztik a hajdani Vásár-tó környékét Biharugrán

Fejlesztik Biharugrán a hajdani Vásár-tó környékét: a mára elmocsarasodott tó mellett tanösvényt hoznak létre oktatási céllal, európai támogatásból, az egyhektáros vízfelület közepén pedig sziget létesül a védett madárvilágnak - mondta el a Békés megyei község polgármestere az MTI-nek.

 

Európai támogatással építik ki a szennyvízhálózatot Vereben

Európai támogatással építik ki a Fejér megyei Vereb községben a szennyvízhálózatot, a nettó 394 millió forintos beruházás megvalósításához 276 millió forint támogatást nyert el a falu önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán.

Kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat Dobozon

Több mint 2,1 milliárd forintból épülhet ki a szennyvízcsatorna-hálózat a Békés megyei Dobozon, mert a nagyközség a Környezetvédelem és Energia Operatív Program keretében 1,81 milliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrást nyert el - közölte a település polgármestere az MTI-vel csütörtökön.

Olcsó, fenntartható otthonok építését kezdeményezik Györkönyben

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával otthonteremtő mintaprogram kezdődött Györkönyben. Az ezerlelkes Tolna megyei faluban helyi anyagokból, helyi erővel, olcsó, ökoszemléletű és energiatakarékos, úgy nevezett szalmabála házat építenek - tájékoztatta Braun Zoltán (független) polgármester az MTI-t.

Komposztál a falu

A fél falu komposztál Somogyszobon, így hasznosítják újra a háztartási hulladékot a dél-somogyi településen. Uniós forrásból a település háromszáz portáján használnak komposztáló ládákat. A polgármester azt mondja: ez a fejlesztés is része a lakosság környezettudatosságra nevelésének.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat