Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Falu

Technológiai fejlesztés a Dekorspan Kft.-nél

A Dekorspan Kft. 3,64 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése a Közép-magyarországi régióban című pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltsége közel 12,14 millió forint volt, melyből technológiai fejlesztés valósult meg.

A Dekorspan Kft. 2003-ban alakult az asztalosipar és a lakosság faipari-és bútoripari alapanyag igényeinek kielégítésére. Kezdetben a cég csak kereskedelemmel foglalkozott, bérelt csarnokában 2 Linde targoncával helyben kiszolgálva a vásárlókat.

2006-ban a cég 2 db Iveco típusú tehergépjárművet vásárolt, mely lehetővé tette a kereskedelmi kiszállítást azon vevői részére, akik nem rendelkeznek szállító járművel. Ez a lépés lendületet hozott a cég fejlődésében. A lap-lemez kereskedelem mellett a megnövekedett igények miatt a szolgáltatás területén is további lehetőségek kínálkoztak, ezért a megfelelő kiszolgálás érdekében a Dekorspan Kft. vásárolt egy CNC vezérelt SCM lapszabász gépet. Ennek következtében jelentősen szélesedett a vásárlói réteg, - elsősorban a lakossági megrendelések száma növekedett - mely további gépek beszerzését tette szükségessé. További szolgáltatási igényként merült fel a lapszabászati géppark tökéletesítése egy CNC vezérelt élmegmunkáló gép beszerzésére. 2012-ben beszerzésre került egy IMA Advantage 400 típusú élmegmunkáló gép, melyre azért esett a választás, mert a jelenlegi faipari minőségi elvárásoknak tökéletesen megfelel.

A kibővített géppark szükségessé tette egy modern, minden igényt kielégítő környezetbarát központi elszívási rendszer kiépítését. A régi helyi mobil elszívókkal az új gépek elszívása már nem volt megfelelően biztosítható, valamint egészségügyi szempontokból is fontos volt egy modern berendezés beszerzése. A választás ezeknek a szempontoknak a figyelembe vételével esett a NESTRO cég komplett elszívási technológiájára.

J.E.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat