Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Falu

Aktívan és egészségesen a szünidőben is!

Anyagi és szociális helyzettől függetlenül minden gyerek tartalmas és érdekes programokon vehet részt a Csolnok és Környéke Általános Iskola tanulói közül. A csolnoki, annavölgyi, dági, sárisápi, únyi iskolások a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pályázata révén 171 millió forintos támogatáshoz jutottak. Az egészségnevelés, a sport, a nyelvi kultúra- és hagyományápolás kapja a főszerepet.

Ó…ió…ció…áció…ováció…INNOVÁCIÓ! Ezzel a címmel indítottak programot a Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola és tagintézményei, hogy az iskolákban tanuló mintegy 545 diák a tantervi oktatáson kívül értékes tapasztalatokat és tudást szerezhessen. A 171 millió forintos program 2014 áprilisáig tart. Az volt a cél, hogy olyan gyerekek is megismerkedjenek a mindennapos testmozgás örömeivel, akiknek a szülei nem engedhetik meg, hogy edzéseket, tanfolyamokat fizessenek. A program már elkezdődött, a nebulók eljutottak már a Hungaroringre, a Nagycirkuszba, egy neszmélyi tutajozásra és a visegrádi szabadtéri játszótérre is. Sikeresen lezajlott a hatnapos ökotábor is.
A továbbiakban lesznek természetközeli sporttáborok, amelyeken a vitorlázással, a síeléssel, vagy a lovaglással és íjászattal foglalkozhatnak. A rendszeres tanfolyamokon emellett lehetőségük nyílik úszni, vízilabdázni, focizni, teniszezni, tollasozni, biciklizni és megismerkedhetnek a nordic walkinggal is.
A szervezők nagy figyelmet fordítanak a dohányzás- és drogmegelőzésre, de a diákok nyelvtanfolyamokon, vetélkedőkön is részt vehetnek, főként szlovák és német nyelvből. A projekt ugyanakkor nemcsak a diákokkal foglalkozik, a pedagógusokat is felkészíti az új kihívásokra.

M.E.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat