Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Falu

Természetvédelmi majort alakít ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergomban

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 247 millió forint pályázati támogatást nyert el, hogy székhelyén, az esztergomi Strázsa-hegyen természetvédelmi majort alakíthasson ki 2015 végéig - jelentette honlapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Természetvédelmi majort alakít ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergomban
A támogatást a Strázsa-hegyi gyepek természetvédelmi kezeléséhez és az állatállomány tartását szolgáló létesítmények építéséhez nyerte el a szervezet.
A projekt célja a természeti értékek bemutatása, a NATURA 2000 kijelölés alapjául szolgáló közösségi jelentőségű fajok és élőhelytípusok megőrzése és a fenntartó gazdálkodás feltételeinek biztosítása. A fejlesztés része a terület rekultivációja, illetve juhhodályt és szarvasmarha téli karámot alakítanak ki.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park a közelmúltban hirdetett pályázatot, amelyben védjegyet adományoznak azoknak a feldolgozott gyümölcstermékeknek, amelyek működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. A védjegy elnyerésére május 31-ig lehet pályázni.
Az 1997-ben alapított Duna-Ipoly Nemzeti Park Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike, a fővárostól északra 60 ezer hektárnyi területen, a Pilis és a Börzsöny hegység nagyobb részén, a Duna és az Ipoly folyók között helyezkedik el.


forrás:mti.hu


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat