Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Falu

KÉSZSÉG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS ABAÚJKÉREN

Számos készség- és közösségfejlesztő programot valósított meg pályázati forrásból, az Európai Unió támogatásával a Wesley János Iskola és Kollégium.


FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDRA ÖSZTÖNZŐ BIOMIMETIKUS ÉLETMÓD KÖZPONT (BÉK®) LÉTREHOZÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE AZ ÉSZAK-DUNÁNTÚLI TÉRSÉGBEN

A Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft. az Európai Unió és a Magyar Állam 125 295 500 Ft összegű támogatásával egy olyan Biomimetikus Életmód Központot hoz létre és üzemeltet, melynek célja a fenntartható életmód népszerűsítése.

Előnnyel értékesítheti a termését, aki az elsők között arathat

Korábban érnek és ellenállóbbak az új kukoricahibridek.


Permakultúrával jobb a terméshozam a gyümölcsösben

Stefan Lobkowiak 20 évvel ezelőtt vett egy üzleti célokra termelő almás kertet azzal a céllal, hogy biokertté varázsolja.

Családi házak felújítását támogatja a százhalombattai önkormányzat

Családi házak energiatakarékos felújítására nyújthatnak be pályázatot a százhalombattaiak, az önkormányzat húszmillió forintot különített el e célra - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Nemzetközi díjat nyert egy BAZ megyei falu bioprojektje

Egy 445 fős Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helység, Hernádszentandrás nyerte egy francia innovációs intézet idei díját a helyben élők életminőségét javító önkormányzati biogazdálkodási projektjével.

Egy magyar falu, amelynek a világ minden tájáról csodájára járnak

Miközben több önkormányzat is a fennmaradásáért küzd, egy kis Zala megyei falu kis híján csodát tett.

Működő tévéadóra is licitálhatunk

Egy kisebb város ellátására képes tévéadó állomásra is licitálni lehet azon az aukción, amelyen a Magyarországon Philips tévéket gyártó TP Vision gyártósorait, műszereit árverezik el.

Környezetvédelmi nappal egybekötött park átadó ünnepség Nagyszentjánoson

2013. szeptember 14-én kerül sor Nagyszentjános Új Széchenyi Terv keretében átalakított közparkjának átadó ünnepségére, és az ezt követően megrendezésre kerülő Környezetvédelmi napra. A fenntarthatóság jegyében lezajló, változatos programokat tartalmazó napra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezt kell megfizetni egy biotermékben

A biotermékek intenzívebb térhódításának egyik akadálya, hogy áruk sok esetben lényegesen magasabb, mint a nem biomódszerekkel előállított élelmiszereké. Az Ökotudat utánajárt, miért kerül többe az ökogazdálkodás, milyen minősítésnek kell megfelelni a termelőknek. A Körös-Maros Biofarm Kft. társtulajdonosa, Ráki Zsolt tájékoztatott erről egy sajtótájékoztatón, amelyen az alakor búzát és a belőle készült biosört mutatták be.

Technológiai fejlesztés a Dekorspan Kft.-nél

A Dekorspan Kft. 3,64 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése a Közép-magyarországi régióban című pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltsége közel 12,14 millió forint volt, melyből technológiai fejlesztés valósult meg.

Megújult a Másoló Futár eszközparkja

Jelentős infrastruktúrafejlesztést hajtott végre a Másoló Futár Kft. A vállalat a beruházáshoz 14,8 millió forintos támogatást kapott az Európai Uniótól és a Magyar Államtól.

A biogazda legeltet, nem használ műtrágyát és nem pazarol

Nagy szakértelmet, felkészültséget és odafigyelést igényel a biogazdálkodás, hogy ezáltal egészséges élelmiszerek kerüljenek a fogyasztók asztalára.

Aktívan és egészségesen a szünidőben is!

Anyagi és szociális helyzettől függetlenül minden gyerek tartalmas és érdekes programokon vehet részt a Csolnok és Környéke Általános Iskola tanulói közül. A csolnoki, annavölgyi, dági, sárisápi, únyi iskolások a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pályázata révén 171 millió forintos támogatáshoz jutottak. Az egészségnevelés, a sport, a nyelvi kultúra- és hagyományápolás kapja a főszerepet.

Felszámolták az illegális hulladéklerakót a Zala megyei Egervár határában

Felszámolt egy illegális hulladéklerakót mintegy 25 millió forint uniós forrásból a ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulás a Zala megyei Egervár határában - jelentették be csütörtökön Zalaegerszegen sajtótájékoztatón.

Természetvédelmi majort alakít ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergomban

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 247 millió forint pályázati támogatást nyert el, hogy székhelyén, az esztergomi Strázsa-hegyen természetvédelmi majort alakíthasson ki 2015 végéig - jelentette honlapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat