Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Újra a figyelem középpontjában a tízezer éves kultúrnövény

A legújabb kutatási eredmények szerint a csicseriborsó természetes módon és nagy mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű aminosavat, mely a szerotonintermelést segíti, így hatással van alváskészségünkre, hangulatunkra és segít leküzdeni a mindennapos stresszt.

Olcsóbb és környezetkímélőbb, ha nincs több erőmű

Ezentúl mindenki a saját kazánjával termelhet áramot otthon.

Gázüzemű buszokat gyártana a magyar piacra a NABI

A NABI autóbuszgyár, amely jelenleg is gyárt gázüzemű autóbuszokat az Egyesült Államok piacára, Magyarországon is hasznosítaná a cégnél meglévő mérnöki tudást és technológiát a gázhajtás magyarországi elterjesztésére a tömegközlekedésben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Energiatakarékos irodát épít Angyalföldön a Skanska

Új irodaházat épít a svéd Skanska Budapest XIII. kerületében, a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, 32,5 millió eurós beruházással.

Zöldülni akarnak a kereskedők

Bár a papírmentes iroda megvalósítása ma még utópiának tűnik, a felhasználás jelentős csökkentésére lenne lehetőség.

Bíztató az ökológiai gazdálkodás jövője

Akár triplájára is növekedhet az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya, amennyiben a közeljövőben létrejövő konkrét jogszabályok beváltják a kormányzat vidékfejlesztési stratégiája által táplált reményeket.

A Pilisi Parkerdőben ültetett az IKEA

Az IKEA és szakmai partnere, a WWF Magyarország vállalta, hogy minden egyes 2010 decemberében IKEA áruházakban értékesített fenyőfa után egy őshonos facsemetét ültet el. Az akció eredményeként tavasszal 9000 fiatal fát telepítettek a Pilisi Parkerdő Zrt. törökbálinti területére.

Jaguar C-X75 hibrid

A Jaguar C-X75 a környezettudatos sportautó, a szegmensben bárkivel felveszi a versenyt a károsanyag kibocsátása mégis 99 g/km alatt marad.

Váltson zöldebb életmódra!

Mindannyian szeretnénk kivenni a részünket a zöldebb életmódból, de azt is szem előtt kell tartani, hogy egyes öko-hatékonysági módszerek egyszerűbbek, mint mások.

"Duplán jól jár!"

Ismét országos hulladékgyűjtési kampányt indít a Tesco

A világ legzöldebb kampánya

A reklámipar tagadhatatlanul sok papírt fogyasztott az elmúlt évtizedek során világszerte.

Új fűtési rendszert fejlesztettek ki

Negyvenszázalékos költségcsökkenést, a széndioxid-kibocsátásban tízezer kilogramm megtakarítást is elér évente egy új fűtési megoldás.

Porszívók a tenger mélyéről

Nemzetközi körútjának magyarországi állomásához érkezett az a két Electrolux porszívó, melyek a Balti- és a Földközi-tengerből összegyűjtött műanyag hulladékból készült.

Nyáron már kaphatók a 40%-kal kisebb fogyasztású készülékek!

A Samsung szerint a fenntartható jövő megvalósításának kulcsa az innováció.

Sokat veszítünk a hanyag iratkezelésen

 

Míg Nyugat-Európában 60, addig nálunk mindössze a cégek 20 százaléka használja az elektronikus iratkezelés valamilyen formáját. A megoldás terjedését előrevetíti, hogy használata akár 20 százalékkal növelheti a hatékonyságot.

Helyreállt az OKI fukushimai üzeme

A napokban helyreállt az OKI Fukushimai gyárának működése, a termelés folyamatos. A gyártást a telepen befolyásolhatja, hogy hogyan, milyen ütemben tudják alternatív alkatrészekkel pótolni a földrengés által súlyosan érintett beszállítók eszközeit, de az OKI ezt a tényezőt igyekszik minimalizálni.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat