Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

V. Országos Bionap - Hanságliget

Az ökológiai gazdálkodásban előállított termékek népszerűsége hazánkban is egyre nő, a lakosság mind jobban felismeri az egészséges ételekben rejlő értékeket. Ezt a minden szereplő számára csak előnyökkel járó folyamatot igyekszik támogatni saját eszközeivel a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Természetvédelemért kapott különdíjat az energetikai cég

Madárvédelmi és természetvédelmi beruházásaiért kapta meg az Üzlet és biodiverzitás elnevezésű különdíjat az egyik energiaszolgáltató vállalat.

A naperőművek piacára lép az Appeninn

Naperőműves áramtermelésre specializált leányvállalatot alapított az egyébként az ingatlanpiacon aktív, a tőzsde "B" kategóriájában jegyzett Appeninn Holding - közölték a cég vezetői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az ország legnagyobb hőszivattyúját helyezték üzembe Zalaszentgróton

Évente 500 tonna szén-dioxid-kibocsátást és 300 ezer köbméter földgázt takarít meg Magyarország második legnagyobb vízkutas hőszivattyúja, amelyet a Coca-Cola Magyarország állított üzembe zalaszentgróti ásványvíz-palackozójában - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Hetedszer is Superbrand lett a Prímagáz

Magyarország piacvezető PB-gázforgalmazója, a Prímagáz azon kevés márkák egyike, akik a díj hazai megjelenése óta minden évben elnyerték a Superbrands és − annak bevezetése óta − a Business Superbrands elismerést.

Újra a figyelem középpontjában a tízezer éves kultúrnövény

A legújabb kutatási eredmények szerint a csicseriborsó természetes módon és nagy mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű aminosavat, mely a szerotonintermelést segíti, így hatással van alváskészségünkre, hangulatunkra és segít leküzdeni a mindennapos stresszt.

Olcsóbb és környezetkímélőbb, ha nincs több erőmű

Ezentúl mindenki a saját kazánjával termelhet áramot otthon.

Gázüzemű buszokat gyártana a magyar piacra a NABI

A NABI autóbuszgyár, amely jelenleg is gyárt gázüzemű autóbuszokat az Egyesült Államok piacára, Magyarországon is hasznosítaná a cégnél meglévő mérnöki tudást és technológiát a gázhajtás magyarországi elterjesztésére a tömegközlekedésben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Energiatakarékos irodát épít Angyalföldön a Skanska

Új irodaházat épít a svéd Skanska Budapest XIII. kerületében, a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, 32,5 millió eurós beruházással.

Zöldülni akarnak a kereskedők

Bár a papírmentes iroda megvalósítása ma még utópiának tűnik, a felhasználás jelentős csökkentésére lenne lehetőség.

Bíztató az ökológiai gazdálkodás jövője

Akár triplájára is növekedhet az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya, amennyiben a közeljövőben létrejövő konkrét jogszabályok beváltják a kormányzat vidékfejlesztési stratégiája által táplált reményeket.

A Pilisi Parkerdőben ültetett az IKEA

Az IKEA és szakmai partnere, a WWF Magyarország vállalta, hogy minden egyes 2010 decemberében IKEA áruházakban értékesített fenyőfa után egy őshonos facsemetét ültet el. Az akció eredményeként tavasszal 9000 fiatal fát telepítettek a Pilisi Parkerdő Zrt. törökbálinti területére.

Jaguar C-X75 hibrid

A Jaguar C-X75 a környezettudatos sportautó, a szegmensben bárkivel felveszi a versenyt a károsanyag kibocsátása mégis 99 g/km alatt marad.

Váltson zöldebb életmódra!

Mindannyian szeretnénk kivenni a részünket a zöldebb életmódból, de azt is szem előtt kell tartani, hogy egyes öko-hatékonysági módszerek egyszerűbbek, mint mások.

"Duplán jól jár!"

Ismét országos hulladékgyűjtési kampányt indít a Tesco

A világ legzöldebb kampánya

A reklámipar tagadhatatlanul sok papírt fogyasztott az elmúlt évtizedek során világszerte.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat