Kezdőoldal
HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu

Öko-Cég

Növelik a biogáz-termelést a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárában

Egy újabb fermentor építésével tovább növelik a biogáz termelését a Magyar Cukor (MC) Zrt. kaposvári gyárában; a berendezést az ősszel, a kampány indulásakor helyezik üzembe - tájékoztatta a társaság projektcége, a Biogáz Fejlesztő Kft. az MTI-t.

A Tesco elárverezi használt eszközeit

Elárverezi használt eszközeit a Tesco, az összesesn 139 tétel értéke kikiáltási áron mintegy 35 ezer euró.

Mobil betongyárat adtak át Karcagon

Mobil betongyárat létesített a CEMEX Hungária Kft. Karcagon. A beruházás hétfői átadásán Renars Griskevics, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: az üzem elsősorban a Szajol-Püspökladány vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódó betonigény kiszolgálására létesült, de a térség építőiparát is erősíteni fogja.

Elkezdte a termelést a dunaföldvári bioetanol-üzem

Elkezdte termelését a Pannon Ethanol Zrt. dunaföldvári bioetanol-üzeme, amely a tervek szerint évi 240 millió liter bioetanolt állít elő - jelentette be a társaság.

Sorozatban gyártható szolár parabolán dolgozik egy szekszárdi cég

Sorozatban gyártható parabolikus napkollektor kifejlesztésén dolgozik a szekszárdi Gép és Gépelem Kft., amely a szolár rendszer költséghatékony előállítására nyert el 50 millió forintos európai uniós támogatást.

Energetikai korszerűsítés a Béres Gyógyszergyáz Zrt-nél

Éves szinten több mint 20 százalékos költségmegtakarítást eredményez majd a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén az az energetikai korszerűsítés, amely az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg - mondta Bischoff Zsolt cégvezető az MTI-nek.

Önjáró biomasszagyűjtő gép

Új, önjáró erdészeti biomasszagyűjtő gépet fejleszt a Smartsol Engineering Kft. A székesfehérvári vállalkozás a kutatás-fejlesztési munkához több mint 77 millió forint uniós támogatást nyert el, a projekt teljes költségvetése 129 millió forint. Az egyedülálló fejlesztés révén hasznosítható lesz az erdészetben keletkező biomassza jelenleg elvesztegetett 20 százaléka, így az eszköz elterjedése jelentős zöldenergia többletet eredményezhet a gazdaság számára.

Új, környezetbarát fényforrásokat fejlesztett a GE magyar mérnökökkel

A hagyományosnál jóval takarékosabb és csak minimális higanymennyiséget tartalmazó fényforrásokat fejlesztettek ki a GE budapesti Globális Fényforrás Technológiai Központjának mérnökei egyetemi kutatóintézetekkel közösen - tájékoztatta Vámos Zoltán, a GE Lighting globális technológiai igazgatója az MTI-t.

Kutatás-Fejlesztés a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft.-nél az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében

Villamos nagylaboratóriumi mérések technológiájának fejlesztésére kapott uniós támogatást a VEIKI-VNL Kft.

Több száz millió forint számlákra

Rengeteget spórolhatnának a hazai kis- és középvállalkozások, ha leszoknának a hagyományos papírszámlák kiállításáról. Az alternatív megoldások amellett, hogy könnyen bevezethetőek, a környezetre nézve is pozitív hatással lennének.

Bővít az Euroform Szerszámgyártó

Üzemcsarnokkal egybeépített irodaház építésébe kezdett az Euroform Szerszámgyártó Kft. Csepelen. Az összesen mintegy 560 milliós beruházással épülő projekt százmillió forint uniós támogatást kapott.

Műanyag hulladékokat dolgoz fel a ReMat

Műanyag hulladékot dolgoz fel és azt hasznosítja a tiszaújvárosi ReMAT Zrt., a cég 311 millió forintba került regranuláló gépsorát szerdán adták át, a beruházásnak köszönhetően a társaság csaknem megduplázza másodnyersanyag-gyártó kapacitását.

Könnyebb légzés az új maszkokban

Továbbfejlesztette a légzésvédő porálarcokat az amerikai 3M. Az új maszkok kényelmesebbek, jobb kilátást biztosítanak és alacsonyabb légzési ellenállásúak. Számos területen, ahol a légzésvédők mellett szemvédelem is kötelező, ott a védőszemüveg párásodásának csökkentése munkavédelmi okokból is fontos szempont.

Behajthatnak a mélygarázsokba ezentúl a gázüzemű autók

Behajthatnak a mélygarázsokba ezentúl a gázüzemű, az LPG-s autók; ezt egy újonnan megjelent rendelet teszi lehetővé, amely szerint egyszerűsödik a tankolás is, mert az üzemanyagkutaknál a gáztöltőfej azonos oszlopon lehet a benzinével és a dieselével - közölte a Prímagáz hétfőn az MTI-vel.

Szigorúan vett környezetvédelem

Egyperces interjú Barlavits Péterrel, az Ooops! márkát tulajdonló Vajda-Papír Kft. kereskedelmi és marketing igazgatójával

Nagybereki madárrezervátum - Hubertus Bt.:szó sem lehet természetkárosításról

A Hubertus Agráripari Bt. ügyvezetője szerint szó sem lehet természetkárosításról a nagybereki madárrezervátumban, a védett terület vízszintje nem csökkent kritikusra. Csató András ezt azzal összefüggésben mondta az MTI-nek, hogy egy lapinformáció szerint az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos természetkárosítás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz.


Környezetvédelmi szervezetek

Ezen az oldalon megtalálja a környezetvédelmi szervezeteket elérhetőségekkel.

Közérdekű zöldinformációk
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Az alábbi címeken a lakosság díjmentesen leadhatja a következő veszélyes hulladékokat...

GreenPortal - Zöld tanácsok, események, termékek és érdekességek gyűjtőhelye.

Együtt Európáért

HírekJövőKönyvProgramCégSuliFalu
ImpresszumMediaajanlat